OCS kjøper Satpool AS

Programvarehuset Onsoft Computer Systems AS (OCS) i Bergen er i ferd med å avslutte nok et meget godt år med solid vekst og økt kundemasse. Som et ledd i en vekststrategi har selskapet kjøpt 100% av aksjene i Satpool AS i Ålesund. Selskapet har 8 ansatte, en solid kundebase og komplementære programvareløsninger. Dette blir en spennende og viktig tilvekst til OCS.

Med Satpool på plass, er vi et steg nærmere OCS’s visjon om å være den ledende programvareleverandøren av personal- og materialadministrasjon til offshore og shipping markedet nasjonalt og internasjonalt. De foreløpige tallene for 2007 indikerer en samlet omsetning for begge selskapene på ca. 35 mill. med et forventet resultat før skatt på drøye 6 mill. kroner.

– Vi fortsetter den gode trenden vi startet ved årtusenskiftet. Vårt mål har hele tiden vært å fremstå som en solid og langsiktig samarbeidspartner for våre kunder. Vi tror kombinasjonen tung faglig kompetanse og funksjonelle og effektive programvareløsninger er hovedårsaken til at vi lykkes innen shipping og offshore. Både OCS og Satpool har lang fartstid og våre ansatte er meget erfarne, det vet vi våre kunder setter pris på, sier adm. direktør Hans Petter Torsvik i OCS.
– Gjennom oppkjøpet av Satpool har vi fått utvidet vår produktportefølje til også å omfatte ship management og vedlikehold ombord i skip. Vi ser spennende synergier med våre øvrige løsninger. Det å kunne tilby en komplett produktportefølje til shipping og offshore markedet, er strategisk avgjørende for våre videre vekstplaner nasjonalt og internasjonalt, fortsetter Torsvik.
– Vi er meget godt fornøyd med at OCS ble vår nye eier, sammen vil vi videreutvikle våre løsninger og vårt tjenestespekter. Det å kunne tilby våre kunder et komplett produktspekter har vi store forventninger til. Vi ser også spennende muligheter for våre produkter i nye geografiske områder hvor OCS i dag har tilstedeværelse, kompletterer Irene Vik, daglig leder i Satpool Software Solutions AS.
– Satpool representerer komplementære løsninger som vi ønsker å satse på og videreutvikle sammen. Vi har så langt utelukkende fått positive reaksjoner fra de kundene som er informert om oppkjøpet, det setter vi pris på å høre, avslutter adm. direktør Hans Petter Torsvik i OCS.

DEL