Nytt brønnbåtrederi kontraherer spesialfartøy til 120 millioner

ASS 1002 ST
Aas Mek. Verksted AS skal utruste Remøyværing AS sin nye brønnbåt. Skroget bygges i Riga og fartøyet, som skal leveres i 2009, vil koste 115-120 millioner kroner.

Rederiet satser mest på transport av smolt og fartøyet får en lastekapasitet på 1.000 m3, cirka halve størrelsen av de største brønnbåtene i verden.
Brønnbåten er av verftets eget design, type AAS 1002 ST. Nybygget skal leveres i oktober 2009. Fartøyet er arrangert for transport av levende fisk i lukket og åpent system, og spesielt arrangert for føring av smolt.

Dette er første nybygget til Remøyværing A/S som er en relativt ny aktør innen brønnbåtnæringen, men som på kort tid har kommet inn i markedet med to eksisterende brønnbåter. Denne kontrakten blir rederiets tredje fartøy.

Aksjonærer i Remøyværing er Havila AS, Hans Remøy, Dag Remøy og Nils-Terje Kvalsvik. Fra rederiets side opplyses at skipet allerede er bortleid på en 5 års TC gjeldende fra 2010. Rederiet forventer et godt brønnbåtmarked fremover og kontrahering av nybygget er en bekreftelse i så måte.

Nybygget vil få følgende hoveddimensjoner; lengde o.a. 57,07 m, bredde 12,00 m og dybde i riss 5,10 m. Lastekapasiteten vil bli på 1000 m3 fordelt på to lasterom med skyveskott og trykk laste- og lossesystem. Fartøyet får innredning for 10 personer.

Denne kontrakten bidrar til at Aas Mek. Verksted nå har fulle ordrebøker for leveringer fram til april 2010.

DEL