Nybyggingskontrakt til Salthammer

Designen er Coastcat 15 fra Tomra Engineering.

Salthammer Båtbyggeri AS på Vestnes offentliggjorde denne uken kontrakt på bygging av en Coatscat 15 for Cermaq Norway.

-Vi har jobbet med å få frem dette prosjektet sammen med rederi og konstruktør siden i fjor sommer og det er godt å endelig kunne offentliggjøre en slik kjekk nyhet for våre ansatte. I tillegg til dette har vi også flere spennende prosjekter vi jobber med. Slik det ser ut nå blir det hektiske måneder fra juni og frem til over nyttår 2018, sier daglig leder Ove Amdam i en pressemelding.

Det er Tomra Engineering som har utviklet denne Coastcat-designen som er en 15 x 12 meter arbeidskatamaran med levering januar 2018. Byggestart er opplyst til medio juni i år, med levering i slutten av 2018.

Båten får verftets byggenummer 143 og bygges i sin helhet ved Salthammer Båtbyggeri.I tillegg skal datterselskapet Salthammer Tresfjord levere haikjeft, tauepinner, hellrull og plateholder.

På dekk monteres to kraner og vinsj. Katamaranen for innredning for seks personer og har i tillegg til et moderne styrehus, med styreposisjon også i akter.

Bnr. 142, "Fosnakongen", ble levert fra Salthammer Båtbyggeri mars 2015.
Bnr. 142, «Fosnakongen», ble levert fra Salthammer Båtbyggeri mars 2015.

Oppdrettsfartøy nummer to

Dette blir Salthammers andre nybygg innen segmentet. Det forrige nybygget fra verftet var en Coastcat 25, M/S «Fosnakongen», levert til Abyss Aqua i mars 2015.

Les mer: Skipsrevyens omtale av M/S «Fosnakongen».

Gunnar Gudmundsson, regiondirektør for Cermaq Norway i Finnmark sier i en pressemelding at fartøyet skal brukes til større serviceoperasjoner ved i selskapets sjøanlegg i Vest-Finnmark og bemannes av lokal arbeidskraft og kompetanse.

 

 

DEL