Nybygg med kontrakt

GC Riebers "Polar King".
GC Rieber Shipping har inngått en to års avtale for sitt andre subsea-nybygg med det mexicanske selskapet Oceanografia. Fartøyet, som vil få navnet "Polar Queen", er nylig overlevert fra det spanske verftet Freire Shipyard og oppstart for kontrakten er i november.

Tre av fire skip i selskapets nybyggingsprogram er dermed overtatt og alle er på kontrakt.
– Med hele flåten beskjeftiget er vi godt posisjonert fremover , sier Irene Waage Basili, administrerende direktør i selskapet.

Oceanografia har mer enn førti års erfaring som offshore-kontraktør og opererer egne og innleide skip i Mexico-gulfen. «Polar Queen» skal operere på en kontrakt for det statlige Mexicanske oljeselskapet PEMEX. – For GC Rieber Shipping er dette den første kontrakten i Gulfen, så dette åpner et nytt og voksende marked for oss, sier Basili.

«Polar Queen» har som sitt søsterskip «Polar King» (levert tidligere i år, på kontrakt med Technocean til 2014) en lengde på 110,6 meter og en bredde på 20 meter. Det er utstyrt med en 150 tonns offshore AHC kran, losjikapasitet på 112 personer og et dekksareal på 1000 kvm. Skipet er designet av Skipsteknisk og overholder de nyeste miljøkrav gjennom klassebetegnelsen «Clean Design».

Med leveringen av «Polar Queen» gjenstår bare ett skip i selskapets pågående nybyggingsprogram. Det er seismikkskipet yn 533, hvor seismikkoperatøren Dolphin Geophysical har en opsjon på befraktning av skipet. – Gjennomføring av nybyggingsprogrammet vårt og en diversifisert kundeportefølje gjør at vi står godt rustet til å møte det vi mener blir aktive og spennende år for offshore- bransjen, avslutter Basili.