Ny taubåt til Vestlandet – viktig tilskudd til oljevernberedskapen

Kristiansund Taubåtservice AS har mottatt sitt første nybygg. Slepebåten Waterchief er 32 meter lang, har kostet 55 millioner kroner og er spesielt utstyrt for blant annet oljeoppsamling og brannslukking.

Dette er vårt første nybygg og et veldig viktig steg for oss. Med denne båten og dette utstyret er vi blitt totalleverandør av tjenester og i tillegg blir den et svært godt tilskudd til oljevernberedskapen på Vestlandet. Dette er et stort steg for oss å ta på alle måter, også økonomisk, men vi har stor tro på fremtiden og at den positive trenden i industri- og oljebransjen. Båten er meget godt utstyrt og har stor trekkraft, noe som utvider vårt nedslagsfelt, opplyser Bjørn Hansen, daglig leder i selskapet.

Nybygget Waterchief er utstyrt og godkjent for brannslukking, ankerhåndtering og oljeoppsamling i tillegg til alle tradisjonelle oppgaver som buksering, berging og kyst- og havslep. Miljøprofilen er skjerpet og båten har fått den høythengde «Clean ship» klassenotasjon, som stiller strenge krav til utslipp og miljøfaktorer.

Waterchief har hovedmotorer på 4200 KW fra Caterpillar, kombinert med azimut propeller fra Schottel, noe som gir fartøyet overlegne manøvreringsegenskaper og en trekkraft på hele 67,2 tonn. Slepebåten ble bygd av Bogazici Shipping i Istanbul, og er basert på et velprøvd design fra Cintranaval-Defcar i Spania.

Båten er klar for oppdrag fra og med denne uken.

DEL