Ny Sandsøy-båt Norges bredeste ettskrogs-arbeidsbåt?

Illustrasjon: Sandsøy Båtservice/ Norse Celik

Sandsøy Båtservice har bestilt det de mener kan være Norges bredeste ettskrogs-arbeidsbåt. Det skriver selskapet i en pressemelding. 

– Vi opererer i spotmarkedet, og har en økning i oppdragsmengden. For å imøtekome stadig strengere krav til arbeidsbåter, og tilby de ansatte gode arbeidsforhold, bestiller vi ny båt, forteller Aksel Ivan Bringsvor, daglig leder i Sandsøy Båtservice AS.

Båten som vil være 8,5 meter bred og 15 meter lang skal bygges ved det tyrkiske verftet Norse Celik og skal etter planen leveres allerede i juni.

– Dette blir så vidt vi vet Norges bredeste arbeidsbåt (under 15m) med ett skrog, og får unike egenskaper.

Ifølge selskapet bli resultatet en godt utrustet båt med stabilitet som en katamaran, men med betydelig lavere driftskostander. Styrehuset blir plassert så langt frem som mulig, og dette gir en dekksplass på nær 70m2.

Fremdriften besørges av en Scania DI13 – 600hk med Twin Disc gir, og i maskinrom blir det også plass til et innebygd høgtrykksaggregat for notvask og ringvask.

Thrustere foran og bak på 50hk, vil gjøre båten lett å håndtere. På dekk vil en kunne manøvrere båten via fjernstyring. Videre blir det installert generator på 75 kw. Det vil også bli montert ein batteripakke på 15 kWh, for å kunne ha nødvendig strøm om bord uten bruk av aggregat om natten.

Sandsøy Servicebåt/Norse Celik
Illustrasjon: Sandsøy Servicebåt/Norse Celik

 

DEL