Ny India-kontrakt for Havyard

Havyard 832-designet.
Havyard Group AS har signert kontrakt med det indiske rederiet Global Offshore Ltd om levering av et PSV-skip med opsjon på levering av ett til.

Det indiske rederiet, som inntil nylig het Garware Offshore, har endret navn fordi selskapet nå har gått fra å operere bare i India til å operere over hele verden. Global Offshore er børsregistrert i Mumbai og har pr. dato 12 fartøy i drift.

Designet det dreier seg om er Havyard 832-designet, og dette er fartøy nummer 13 og 14 av dette designet som det Herøy-baserte selskapet nå selger. Konsernsjef i Havyard Group AS; Geir Johan Bakke, er strålende fornøyd med den nye kontrakten der den totale kontraktsummen ligger på rundt 500 millioner kroner.

Fartøy 6 og 7
-Global Offshore Ltd er en svært god kunde av oss. Dette blir bygg nummer 6 og 7 som verftet vårt i Leirvik vil levere til rederiet; og det forrige var PSV-fartøyet ”Beaucephalus” som ble levert i fjor. Dette var et Havyard 832 L SE-design.
-At det indiske rederiet nå inngår kontrakt om to nye supplyfartøy tar vi som en stor anerkjennelse av arbeidet som har blitt gjort fra vår side. I tillegg er det en bekreftelse på hvor attraktivt Havyard 832-designet har vist seg å være, sier Bakke.
Havyard Group vil sette vekk utrustningen til fartøyene til konsernets verft ; Havyard Ship Technology i Leirvik, og de to fartøyene vil bli levert henholdsvis første og andre kvartal i 2013.

Underleveranser
-Dette vil også medføre betydelige underleveranser for andre forretningsområder som Havyard Design & Engineering og Havyard Power & Systems. Dessuten vil Norwegian Electric Systems, der Havyard Group er medeier, levere en komplett elektrisk fremdrift, opplyser konsernsjef Geir Johan Bakke.

Vice Chairman i Global Shipping Ltd, Aditya Garware, er også veldig tilfreds med den nye kontrakten. -Vi er glade for å kunne fortsette å utvikle det gode samarbeidet med Havyard Group, et samarbeid som har sørget for god vekst i begge selskapene, sier Garware.»

Fakta Havyard 832
Lengde: 79.60 m
Bredde: 17.60 m
Fart: 14 knop
Dekkstørrelse: 800 meter
Lasteevne: 2100 tonn
Mannskapsplass for 26 personer