Ny brannbåt i Trøndelag

Foto: Mare Safety

Mare Safety AS har overlevert ny brann- og redningsbåt til Trøndelag brann- og redningstjeneste.

Onsdag var det offentlig overlevering av Trøndelag brann- og redningstjeneste sin nye brannbåt i Trondheim. Båten er levert av utstyrsleverandøren Mare Safety AS fra Ulsteinvik, og er spesialbygd på båtkonseptet MARE GTC 900-2VD, som er en populær båttype blant annet i offshoremarkedet.

Les også: Maritime Partner leverer til Bergen brannvesen

Foto: Mare Safety
Foto: Mare Safety

– Med denne båten har vi forstørret kapasitet, mer fart og mye utstyr. Rett og slett alt av dagens teknologi. Nå kommer vi raskere frem og har gode verktøy å hjelpe oss med. Dette er Norges råeste redningsbåt i sin klasse, ss ordfører Thomas Knudsen til Adresseavisen under overleveringen.

Båten er utstyrt med to Steyr 306-motorer, to Alamarin 285 vannjetter og navigasjon fra Raymarine.

Under kontraktsinngåelsen i mai måned i år, fortalte brannsjef Torbjørn Mæhlusveen at han var spent på den nye båten, og den har en del oppdrag i vente.

– I 2015 hadde vi 45 sjøredningsoppdrag og 34 dykkeroppdrag som ble utført med den større brann- og redningsbåten vår, «Anne Katrine». Denne nye båten vil brukes til samme type oppdrag, men vil ha større mobilitet da den kan kjøres lengre opp i Nidelven og gjennom kanaler i havneområdet. I tillegg til sjørednings- og dykkeroppdrag, vil båten bli brukt til assistanseoppdrag for små og større båter som trenger maritim bistand fra oss, sier Mæhlumsveen i en pressemelding. 

DEL