«Nordnorge» i opplag

Foto: hurtigruten.com
Hurtigruta «Nordnorge» legges i opplag, og erstattes av 52 år gamle «Nordstjernen» som er billigere å bruke på ruta Bergen – Kirkenes. Det har ikke vært mulig å finne kjøpere til hurtigruteskipet «Nordnorge» som ble bygd for 11 år siden. Nå skal det moderne skipet i vinter erstattes av 56 år gamle «Nordstjernen» i trafikken mellom Bergen og Kirkenes, sier kommunikasjonsdirektør Ragnar Norum i Hurtigruten ASA til NRK.no.

– Det tror jeg mange reisende har full forståelse for. Vi har også tidligere brukt eldre skip i hurtigrutetrafikken, med godt resultat. Mange er fornøyd med å reise med gamle, godt vedlikeholdt skip, sier Norum til NRK.

Bare ett skip i Antarktis
«Nordnorge» har de siste fem åra om vinteren gått i cruisetrafikk i Antarktis. Det var vært dårlig butikk, særlig det siste året. I år blir det bare spesialskipet «Fram» som skal gå i Antarktis med turister. Dermed er «Nordnorge» ledig. Men høye bunkersutgifter gjør at skipet nå blir liggende i opplag i Sør-Norge, sier Ragnar Norum.
– Det er mye billigere å bruke "Nordstjernen", sier Norum.

Forsøk på salg
Økonomien i Hurtigruten ASA er katastrofalt dårlig. Aksjekursen er rekordlav. I denne uka blir det krisemøte med samferdselsministeren. Det er gjort forsøk på å selge flere av hurtigruteskipene – så langt uten resultat, forteller kommunikasjonsdirektør Ragnar Norum.
– Cruisetrafikken har fått seg en trøkk på grunn av de høye bunkersutgiftene, og på grunn av problemer i verdensøkonomien. Vi har signalisert at vi ønsker å selge skipene vi fikk bygd på 1990-tallet. Men det har tatt lengre tid enn vi trodde, sier Norum.

DEL