Next Generation Product tanker

Foto: Crowley

Next Generation Product tanker nr to levert fra  Philly Shipyard.

Philly Shipyard Inc. i USA leverte lille julaften produkttankskipet MT “Texas” til Crowley Maritime Corporation. Den 600 fot lange tankeren har en lastekapasitet på 14.5 million gallons råolje eller raffinerte produkter.

Skipet er det andre av en serie på fire next generation 50.000 dwt. produkttankere som det Aker/Røkke-kontrollerte verftet bygger for Crowley.

Skipstypen er designet av Hyundai Mipo Dockyards og har et fleksibelt og brennstoffbesparende fremdriftsmaskineri som blant annet er bygget for å tilfredsstille LNG Ready Level 1 fra American Bureau of Shipping (ABS).

Skiper er nummer 22 fra Philly Shipyard etter at det  ble overtatt av daværende Aker Philadelphia Shipyard, Inc som senere har skiftet navn til Philly Shipyard. Verftet er datterselskap av det norske Philly Shipyard ASA som er notert på Oslo Børs. Største aksjonær er det Aker-kontrollerte Converto Capital Fund.

– Vi er stolte av å levere nok et skip til Crowley, og det første etter verftets navneskifte til Philly Shipyard. MT «Texas» og våre tidligere leverte 21 skip representerer en lang tradisjon av menn og kvinner som bygger og leverer kvalitetsskip i Philadelphia, sa verftets toppsjef, Steinar Nerbøvik, ved overleveringen av skipet.

Ytterligere to søsterskip skal leveres til Crowley i 2016. Deretter skal det bygge fire tilsvarende skip som skal leveres til et datterselskap av Kinder Morgan, Inc. Verftet har også begynt planlegging av to 3.600 TEU containerskip som skal bygges for Matson Navigation Company, Inc. Skipsverftet har også solgt sine interesser i Philly-Crowley joint venture til et datterselskap av Marathon Petroleum Corporation. Det skjedde i september.

Verftet har spesialisert seg på å bygge havgående skip som seiler i amerikansk kystfart, det såkalte Jones Act-markedet.