M/T «HAUGFJORD»

M/T «HAUGFJORD» ble levert fra Blaalid AS, Raudeberg til Haugland Sjøtransport, Kleppestø den 11. oktober 2011 som byggenummer 35. Skroget er bygget i Polen ved Poltramp Yard som bnr. 47.

Skipet er bygget som et IMO2 kjemikalietankskip med Sjøfartsdirektoratet som myndighetshaver. Tankeren, som er godkjent for fart på Nordsjøen og Østersjøen, er spesialtilpasset 499 bruttotonn regelverket. Prisen for nybygget vites ikke, men Sparebanken Vest har pant i skipet pålydende 33 millioner kroner ifølge Skipsregistrene.
Fartøyet er det første som er bygget spesielt for biprodukter (ensilasje) fra oppdrettsindustrien og fra pelagisk fiske. Ombord er det effektive tankvaskeanlegg i samtlige tanker. Tidligere har det helst vært benyttet eldre ombygde skip til slike transporter. Nybygget er videre utrustet med mini-ROV med kamerautstyr for inspeksjon og kontroll av mærer ved oppdrettsanleggene.
M/T «HAUGFJORD» fører NOR flagg med Bergen som registreringshavn. Skipet har følgende hoveddata:

Lengde o.a. 45,00 m
Lengde b.p.p. 42,36 m
Største bredde 10,00 m
Dybde i riss 5,10 m
Dw ca. 750 t
Lastekap. ca. 725 m3
Draft summer 4,60 m
GT 499
IMO 9622198

Maskineri
Fremdriften besørges av en Cummins KTA 38M2 dieselmotor som driver et Heimdal K600 vripropellanlegg via et reduksjonsgear av samme fabrikat type HG 570 FW. Hjelpemotor er et Cummins generatorsett. Styremaskineri er type RRM Tenfjord som betjener et Nor Marine ror. Fartøyet er utrustet med en Hundested elektrisk sidepropell utstyrt med Schorch motor fra Stadt.
Pumpeutrustningen er fra Allweiler, og peilesystem er type RRM. Ventilasjonsanlegget kommer fra Isovent.

Diverse
Skipet har en Palfinger PK 40002 MA hydraulisk foldekran fra Bergen Hydraulic, og MB Hydraulikk har levert ankervinsj. Gurskøy har forestått landgang, og Sotra Marine Produkter har supplert anker type Spek. Brødr. Selstad har levert fortøyningsutstyr. Lanterner er fra Tranberg, og Noreq har leverert MOB-båt og MOB-båt kran.
Nybygget er oppmalt med Star Carboline malingsprodukter, og Jotun produkter er anvendt i lastetankene.
M/T «HAUGFJORD» er innredet for en 6-manns besetning, men seiler med fire. I byssen har Maritime Montering levert Beha utstyr, Miele vaskeriutstyr er fra samme leverandør og Jets har levert vacuumtoalettsystemet. De elektriske installasjonene er utført av Ulvesund Elektro. Brannsikkerheten ivaretas av et inergen anlegg fra Sentronik og et brannvarslingsanlegg fra Scana Servoteknikk er montert av Ulvesund Elektro. Cflow Fish Handling AS har levert Facet lensevannseparator til skipet.

Eletronikk
Måløy Radioforretning har levert den elektroniske broutrustningen med blant annet to Furuno radarer med Hatteland monitorer, Furuno FE-700 ekkolodd, Furuno DS-80 doppler, Furuno C-168 BB logg, Telchart kartplotter, Furuno FS-1570 radiostasjon, Simrad AP50 autopilot, Simrad GC80 gyrokompass, Furuno SC-50 GPS, Furuno GP-150 GPS, Furuno FA-150 AIS, Furuno FM-8800 VHF og Phontech intercom.