M/S «VESLEMØY»

– kystfiskebåt fra Selfa Arctic

Rune Klaudiussen, Tromsdalen overtok en 1099 MAX fra Selfa Arctic AS avdeling Rødskjær den 20. juli 2015. Byggenummer 303 fikk navnet «VESLEMØY».

Fartøyet er rigget for garn og line og baseres på helårdsdrift i Troms, og har da også Tromsø som hjemstedhavn. Båten er godt utstyrt i henhold til standard båtutrustning med toalett/dusjrom og to køyer i lugaren. I salongen er det u-sofa og kokemuligheter.

 

M/S «VESLEMØY»

Hoveddata:

Lengde o.a. ……………………………………………………………………………………………… 10,99 m

Bredde …………………………………………………………………………………………………….. 4,20 m

Lasterom …………………………………………………………………………………………………… 20 m3

Fiskerinummer …………………………………………………………………………………………. T-87-T

Kjenningssignal ……………………………………………………………………………………….. LG8904

Dieseltankene rommer 2 x 800 liter, og ferskvannkapasiteten er 400 liter.

 

Dekk

Båten er utstyrt med Lorentzen leveranser som 1200 kg banklinehaler, 2 tonns rekkemontert spill, linesetter og skyllekar. Garngreieapparat er fra Rapp Hydema. En 500 kg løftebom er montert på mesanhus.

Hydraulikkanlegget er fra Sleipner (m/Danfoss pumpe), og det er Xenon dekksbelysning. Redningsutstyret innbefatter 4-manns redningsflåte og livbøye.

 

Maskineri

Fremdriften besørges av en Cummins QSL 8,9 l 285 dieselmotor som er koblet til et ZF 360IV elektronisk sluregear. Til forbedring av manøvreringen har fartøyet fått montert en sidepropell med vingediam. 250 mm.

 

Diverse

Båten er utstyrt med anlegg for tilkobling til landstrøm og har en Kabola 14 kW fyrkjel som er koblet mot radiatorer, dørkvarme, defroster samt varmeveksler mot motor.

Det elektroniske utstyret ombord inneholder blant annet Simrad AP70 autopilot, JRC sat.kompass, Navtex, Olex kartsystem, Simrad NSO Blackbox, Pronav AIS, Simrad RS 90 VHF og McMurdo R5 GMDSS VHF. Utstyret innbefatter også nødpeilesender og radartransponder, samt brovaktalarm.

*

Selfa Arctic AS opplyser at selve byggeprosessen er nå i sluttfasen for batterisjarken med testing av de forskjellige systemene. Deretter blir det sjøsetting og prøvekjøring. EL MAX var en attraksjon under Aqua Nor 2015 i Trondheim.

DEL