M/S «TUSTNATIND»

Finnvik Båtbyggeri AS, Kvisvik overleverte byggenummer 314, fiskebåten «TUSTNATIND», til Arild Sørvik, Leina på Tustna den 23. mars 2010.

Det har gått nesten to år siden eieren forliste med den forrige «Tustnatind», men til alt hell ble han reddet av helikopter kort tid etter at nødmeldingen var sendt ut. Nybåten skal ha kostet rundt 4,5 millioner kroner. Tegningene er utført av Navatek, og båten er bygget i aluminium. Båten har følgende hoveddata:
Lengde o.a. 12,88 m
Største bredde 4,27 m
Dybde i riss 1,45 m
Lasterom 20 m3

Fremdriftsmotoren er en Nogva Deere 6081 SFM dieselmotor som utvikler 330 hk og er koblet til et Nogva 3-bladet vripropellanlegg. Sleipner har levert styremaskin og en sidepropell på 30 hk. Sauer Danfoss har levert pumper til fartøyet, og slanger og koblinger kommer fra Tess.
Vindusleveransen er fra Ertec, og Lorentzen Hydr. og Mek. Verksted har forestått bomvinsj og ankervinsj. Smådal Mekaniske har levert sløye-/skyllekar samt svingbar greiebom. Garnhaler og garngreier er fra Meydam. Viking redningsflåte er levert av Erling Haug, og i byssen er en P15 ovn fra Pyro.
Sandblost AS har utført de elektriske installasjonene ombord og har også levert det elektroniske utstyret.

DEL