M/S «TROLLØY»

– oppdrettskatamaran fra Moen Marin

Eidsfjord Sjøfarm AS i Nordland overtok oppdrettskatamaranen «TROLLØY» fra Moen Marin AS, Kolvereid den 26. mars 2015.

Båten er av typen NabCat 1350 og er den fjerde av denne typen som byggeverftet har levert i år.Fra hovedkontoret i Sortland drifter Eidsfjord Sjøfarm lokaliteter i seks kommuner i Nordland og Troms.

Fartøystypen er designet for å betjene oppdrettsanlegg som fôrings- og servicefartøy. Katamaranen er bygget i aluminium i henhold til DNV Nordisk Båtstandard og har helsveisede spant for økt styrke, helisolert maskinrom og helkledde innvendige rekker for enket renhold og desinfisering.

«TROLLØY» har lukket kjølesløyfe, anti-skli dørk i aluminium og navigasjonssystem fra Olex. Fartøyet har følgende hoveddata:

Lengde o.a. ……………………………………………………………………………………………… 13,50 m

Bredde …………………………………………………………………………………………………….. 7,50 m

Lastekap. ……………………………………………………………………………………………………… 30 t

Tankkapasitetene er på 4.000 liter drivstoff og 2.000 liter ferskvann.

Maskineri

Fremdriftsmaskineriet utgjøres av to stk. John Deere dieselmotorer som hver utvikler 375 hk og som er koblet til to Twin Disc reduksjonsgear. Fartøyet er utrustet med en Sleipner sidepropell for å kunne oppnå best mulige manøvreringsegenskaper. Fart er ca. 13/15 knop uten last.

Dekk

På dekk er montert en Palfinger 32002 kran med max. løftemoment på 32 t/m og en 15 tonns vinsj. Båten har også to hydrauliske nokker på 3 tonn henholdsvis 5 tonn. Katamaranen er utstyrt med 6-personers redningsflåte.

Moen Marin AS har ytterligere seks NabCat 1350 og seks NabCat 1499 i produksjon, og de fleste skal leveres til norske oppdretts- og serviceselskaper.