M/S «TENNØY»

Byggeaktiviteten når det gjelder arbeidsbåter, er tydelig på oppadgående, og 10. april leverte Promek AS, Dyrnes, Smøla en ProCat 1300R til Marine Harvest Norway AS som byggenummer 89.

Båten har katamaranskrog og er bygget i sjøvannsbestandig aluminium, levert av Astrup, med god stabilitet og stor dekksplass. Fartøyet er konstruert for å dekke de fleste arbeidsoppgavene ved oppdrettsanlegg med lasteevne på 20 tonn. I styrehus er det arrangert med benk/bord for 3-4 personer.

Rederiet
Marine Harvest Norway ble det nye navnet etter Pan Fishs oppkjøp av Marine Harvest i fjor. Selskapet har kontroll over verdikjeden fra smoltproduksjon til oppdrett, via foredling og pakking, til salg av laksen.

M/S «TENNØY»
Hoveddata:
Lengde o.a. 13,02 m
Bredde p.sp. 6,50 m
Lastekap. 20 t
De to brennoljetankene har hver kapasitet på 1000 liter.

Maskineri
Fremdriften besørges av to Nogva Scania type D9 dieselmotorer som hver utvikler 250 hk og driver Nogva propellanlegg. Farten er oppgitt til 13/14 knop. Båten er utstyrt med Nogva Nanni strømaggregat på 7,2 kW. Johnson Pump AS har levert lensepumper.

Diverse
Katamaranen er utstyrt med Tennfjord nokkevinsj på 7000 kg med rekkerull og Palfinger marinekran 23080 MD fra Bergen Hydraulic. O.S. Solhaug har levert lanterner og lyskaster/dekkslys type Seematz. Det er montert en Pyro 21 dieselvarmer.
Navigasjonspakken er levert av Sandblost AS og inneholder blant annet radar, Furuno ekkolodd FCV-585, Simrad AP35 autopilot, Furuno GP-32 GPS, Seiwa Explorer kartplotter med Olorin skjermer og Lawa CRM 8410 radiostasjon.

Promek AS skal levere bnr. 90 til til Profunda, og i juni får IMC Maritim Flekkerøy AS levert sin ProCat 1509 som bnr. 91. Bnr. 93 er bestilt av Salmar Farming og skal være ferdig i september, bnr. 92 bygges for Ervik Laks & Ørret for levering i november og i april neste år kommer en arbeidsbåt til Brilliant Aquaservice med bnr. 94.

DEL