M/S «SOLVANG»

Solvang AS v/Robert og Bjørn Sæthre, Reine overtok sin nye Selfa Speedsjark 32’ den 10. april 2008 fra Selfa Arctic Trondheim. M/S «SOLVANG» er byggernummer 211-3207 fra båtbyggeriet.

Gamlebåten, en 30’ speedsjark, selges gjennom Selfas Bytt-til-nytt ordning. Rederne skal bruke båten til fiske med garn, teiner, line og juksa. Nybåten er bygget etter norske regler for merkeregistrerte fiskefartøy over 6 meter. Krengeprøve og stabilitetsrapport viser god stabilitet for alle typer konvensjonelt kystfiske.

M/S «SOLVANG»
Hoveddata:
Lengde o.a. 9,96 m
Bredde 3,42 m
Lasterom 7 m3
Akterdekk 15 m2
Dieseltank kap. 750 l
Fiskerinummer N-160-MS – kjenningssignal LG2878.

Maskineri
Fremdriftsmotoren er en Yanmar dieselmotor som utvikler 340 hk v/3300 o/min. Motoren er koblet til et West Mekan propellanlegg via Twin Disc MG-5050A gear. Båten har en Sleipner sidepropell som styres med trinnløs hastighet fra konsoll på akterdekk. Båtens toppfart er 26 knop og normal marsjfart 20 knop.

Dekk
Blant fisekutstyret er en Rapp Hydema Syd HMH05 500 kg haler. Det vanntette lasterommet er på 7m3, og lengden på styrbord side av dekk er nesten 6 meter. For lettere adkomst er det montert port i styrbord side.
Vinduer er en Colt Industrier leveranse, og lyskaster er type Seematz 273 på 250W. Diverse redningsutstyr og flåte er levert av Erling Haug.

Innredning
I lugar og styrehus er det lagt skipsdørk, og det er montert Selfa Dørkvarmeanlegg i styrehus, lugar og toalett. I tillegg varmes innredningen opp med Webasto dieselvarmer. Det er en dobbeltkøye og to enkeltkøyer ombord i styrehus og lugar. Fartøyet har messe på dekk for 4-5 personer, og salongen kan enkelt gjøres om til en 2m køye.
Førerposisjon er på styrbord side med integrerte flatskjermer, joy-stick styring og god sikt. Det er separate defrosterdyser på frontvinduer, førerplass og i lugar.
Pantry er utstyrt med gassapparat, vask, kjøleskap og god skapplass. På styrbord side i lugaren er toalettrom med dusj. Et 24V elektrisk anlegg er montert av verftet.

Elektronikk
Det elektroniske utstyret er levert av Simrad Marine og montert av Selfa. Det inneholder Simrad CX44 radar, Simrad EQ44 ekkolodd, Simrad AP 25 autopilot, Max-Sea kartsystem, Simrad VHF og Nokia 810 mobiltelefon.

DEL