M/S «SISSEL ALISE»

Selfa Arctic Trondheim AS overleverte byggenummer 204-3007 til Kjell Rune Sandtorv, Bergen 8. januar. Båten er type Selfa Speedsjark 30’.

Rederen skal bruke fartøyet til fiske med garn, teiner og juksa. Båten er bygget etter norske regler for merkeregistrerte fiskefartøy over 6 meter. Krengeprøve og stabilitetsrapport viser god stabilitet for alle typer konvensjonelt kystfiske.
M/S «SISSEL ALISE» har følgende hoveddata:

Lengde o.a. 9,05 m
Bredde 3,42 m
Lasterom 7 m3
Akterdekk 13 m2
Kjenningssignal er LH 2713 og Fiskerinr. H-66-BN.

Maskineri
Fremdriften besørges av en Yanmar 6LYAM-STP dieselmotor som utvikler 340 hk v/3300 o/min og som via et Twin Disc MG-5050A gear er koblet til et West Mekan propellanlegg. Fartøyet er utstyrt med en Sleipner sidepropell som styres med trinnløs hastighet fra joy-stick montert i konsoll på akterdekk. Båtens toppfart er 27 knop og normal marsjfart 20 knop.

Dekk/innredning
Dekkslengde på styrbord side er nesten 5 meter, og arealet på akterdekk er 13 m2. En port er montert på styrbord side. Lasterommet er på 7 m3, og luken gir adgang til håndtering av 9 containere. Det er montert en Rapp Hydema Syd 03 garnhaler, og det er 3 stk. tilkoblinger for juksamaskiner.
Innredningen er åpen og trivelig, og det er lagt skipsdørk i lugar og styrehus. Selfa Dørkvarmeanlegg hører med til båtens standard. Ombord er det en dobbeltkøye og to enkeltkøyer. Messe på dekk er arrangert for 4-5 personer, og salongen kan lett gjøres om til køye på 2 meter. Det er separate defrosterdyser på frontvinduer, førerplass og i lugar, og båten har Webasto Airtop 500 dieselvarmer.
Colt Industrier har levert vinduer, og en 200W lyskaster er fra Norselight. Båten har redningsflåte fra RFD. Pantry er utstyrt med gassapparat, vask, kjøleskap og god skapplass. På styrbord side i lugaren er toalettrom med dusj, badeskap og garderobeskap.
Verftet har montert 24V anlegg som har godkjenningssertifikat fra Elpro.

Elektronikk
Det elektroniske utstyret er levert av Navico Norge og montert av verftet. Det innbefatter Simrad CX44 radar med plotter, Simrad EQ44 Mk2 ekkolodd, Simrad AP25 autopilot, Seiwa kartplotter og Simrad RD68H VHF m/nødbatteri.

Selfa Arctic Trondheim har en god ordrereserve av fartøyer av type Selfa Speedsjark 30’ og 32’.

DEL