MS «Senior»

Den 24. juni fikk Kvitskjær AS v/Birger Dahl, Valen ved Bodø, overlevert byggenummer 16 fra Fitjar Mekaniske Verksted AS. Fartøyet er en 61,75 m kombinert ringnotsnurper og tråler. Vik & Sandvik, Fitjar, har levert tegninger og tekniske beregninger. Skroget er bygget i Novi Sad, Jugoslavia.

M/S «Senior» har følgende:

Hoveddata
Lengde o.a..........................61,75 m
Bredde største ...................11,60 m
Dybde til 1.dk. .....................7,00 m
Dybde til 2.dk. .....................4,50 m

Tankkapasitetene er på 346,98 m3 brennolje og 36,92 m3 ferskvann. BT er 1200 og NT 400.

Dekk/diverse
Skipet er bygget med overbygg i aluminium. Aluminiumsmaterialer er levert av P. Eriksen AS. Båten er innredet for et mannskap på 14 fordelt på 10 enmanns- og fire doble lugarer. Det hydrauliske dekksmaskineriet er levert av Rapp Hydema. Trålgalge er fra Smith Rieber Stål og blokker fra Møllerodden.

Anker og kjetting er fra Sotra Marine Produkter. SM Triplex har levert kraner til fartøyet. Vinduer er fra Marine Aluminium, mens utvendige dører er levert av Nor-Pro.Til oppmaling av fartøyet er det benyttet Star Carboline. Maritime Montering har hatt arbeidet med innredningspaneler og utrustning av bysse med en bysseovn av merke Beha Hedo. Vaskemaskin er fra Miele.

Aker Elektro AS har hatt elektriske installasjoner og montert hovedtavle. Maritime Montering har levert bro- og maskinromspulter og styrestoler.

Maskineri
Hovedmotoren er en MAN B&W Diesel type 12V28/32A - DVO på 2940 kW tilkoblet et propellanlegg av samme fabrikat via et Ulstein Tenfjord reduksjonsgear. Hjelpemaskineriet er av merke Demp AS Man på 435 kW og i tillegg kommer et Demp AS Man nødaggregat på 260 kW med Stamford generator. Styremaskinen er en UlsteinTenfjord som opererer et Novisad ror. Båten er utstyrt med to Brunvoll sidepropeller, en akter og en forut.

Startluftkompressor er fra Sperre, pumpeutrustning fra Allweiler og lensevannsseparator fra Christen Dale & Co. Bodø Kuldeteknikk har installert RSW på 1318 kW kapasitet. Flebu Bergen AS har levert fryse-/kjølemaskineri, og Maritime Montering har utført isolasjonsarbeider. Flebu Bergen AS har også levert ventilasjons- og sanitæranlegget. Diverse røropplegger utført av P. Skarveland. Maskinrommet er brannsikret med et CO2 anlegg levert av Alf Lea & Co. Brannvern.

Elektronikk
Leveranse og montering av utstyr er utført av Furuno/Total Elektronikk og innbefatter Read Matre AS brovaktalarm og for navigasjon Furuno FR-2135S og Furuno FR- 2125 radarer m/Furuno M-1882 display, Furuno GPS, GP-35 satellitt navigator, Simrad Robertson AP9 Mk III autopilot, Simrad Robertson RGC11 gyrokompass og Furuno Loran C LC-90Mk II.

Av fiskeletingsutstyr kan nevnes Simrad ES60 / Simrad EQ55 ekkolodd og Furuno CSH-73 / CSH-24F sonar. Radiostasjon er en Furuno FS-1562-25, og to Benefon Forte NMT450 mobiltelefoner utgjør en del av kommunikasjonsutstyret ombord.