M/S «SATURN»

Skogsøy Båt AS i Mandal overleverte fiskebåten M/S «SATURN» som byggenummer 77 til Stein Mauseth, Kjøllefjord 7. august.

Båten er bygget i aluminium etter regler for Nordisk Båtstandard for fiskefartøy 15 meter og skal brukes til garn- og krabbefiske. Skroget formes på knekkspant med kjølkasse, tverrhekk, arbeidsdekk akterut og oppbygget bakk forut. Båten er konstruert og tegnet av verftet v/Per Eigebrekk. Stabilitetsberegninger er utført av Lodic.

M/S «SATURN» har følgende hoveddata:
Lengde o.a. 10,65 m
Lengde b.p.p. 9,00 m
Bredde p.sp. 5,00 m
Dybde i riss 2,90 m
Dødvekt 32 t
Lasterom 20 m3
Tankkapasitetene er 4 m3 brennolje og 2 m3 ferskvann.

Maskineri
Fremdriften besørges av en Nogva Scania dieselmotor som utvikler 300 hk v/1800 o/min. Motoren driver en Nogva 3-bladet vripropell via et Nogva marinegear. Fartøyet er utrustet med en 16,5 kW Perkins hjelpemotor. Båten har Sleipner styremaskin. Flak AS og Hjortland aut. rørleggerforretning har forestått sanitæranlegget ombord.

Diverse
Forut er det innredet lugar for tre mann, samt dusj/toalettrom. Dørken har teaklaminat skipsgulv med varme i alle rom, og innredningen er bygget av verftets innredningssnekkere. Det er også installert et defrosteranlegg tilkoblet motoren med varmluft i alle rom og dyser på vinduer i styrehuset, og vinduene er fra Blom Marine.
Krankontroll er utført av Urdal Service, og Lorentzen Hydr. & Mek. Verksted har levert garnhaler type LHG med 2 rullevinsjer på 1000 kg bomløft og bomsvinger. Verftet har selv levert fiskebehandlingsutstyr til båten.
Tor Fasseland har utført malerarbeidet, og sikkerhetsutstyr er en Erling Haug leveranse. Styrehusstoler er fra Sørlandets Aluminiumprodukter.
AS Elektrisk Mandal har levert og installert det elektriske anlegget. Samme firma har levert elektronisk utstyr som Simrad AP 50 autopilot, Furuno M-1834 C radar, Simrad EQ 50 ekkolodd, Furuno Arp, Sailor VHF, Furuno GPS SC-50 kompass og en Furuno GP-32 GPS som driver en Olex kartplotter.

DEL