M/S «SØLITA»

Ørnli AS, Norddyrøy overleverte byggenummer 61, M/S «SØLITA», til Vest Marin Produksjon AS, Bjoa 12. oktober.

Fartøyet er bygget som glattdekket enkeltskrog arbeids-/fôringsbåt med utfallende baug, tverrhekk og skansekledning rundt hele båten. Styrehuset som er arrangert forut over maskinrom, er innredet for tre manns besetning. Dekket er konstruert for å kunne transportere inntil 10 tonns dekkslast, og kranen er plassert i senter akter, og capstan er på styrbord side aktenfor styrehus.

M/S «SØLITA» har følgende hoveddata:
Lengde o.a. 12,22 m
Bredde 4,56 m
Dybde i riss 1,60 m
Brennoljekapasitet er 2×500 liter, og kapasitet for ferskvann 250 liter.

Maskineri
Fremdriften besørges av en Sabb Iveco Aifo N67MNT M28 dieselmotor som utvikler 230 hk v/2800 o/min. Motoren er koblet til et Helseth 3H60-925 HS propellanlegg via et Sabb HVP65 reduksjonsgear med oversetning 3,82:1. Gearet er utstyrt med PTO for drift av hydraulikksystem. Manøversystem type Marol er levert av Sea-Tek AS, og styremaskin er type Tenfjord.
Fartøyet er utstyrt med en Petter baugthruster på 30 hk. Lense- og spylepumpe, samt pantrypumpe er av type Johnson levert av Leif H. Strøm. Ahlsell har forsynt båten med sanitærutstyr.

Dekk/innredning
Bergen Hydraulic AS har levert Palfinger PK 10000A kran på 9,5 t/m, og 3-tonns capstan er fra Sveiseservice AS. Erling Haug har supplert anker, kjetting og tauverk samt livbøyer til fartøyet, og HMN Hycat 210/38 høytrykkspyler er fra Høytrykk Midt-Norge. Båten er oppmalt med Hempel malingsprodukter, og lyskaster er type Seematz 500 W.
Fibo innredningspaneler er anvendt på innvendige skott, og bysseovn er levert av Pyro. O.S. Solhaug har levert hovedtavle type SOL 2, og de elektriske installasjonene er utført av Elektroteam AS og verftet. Sønnak AS har supplert batterier.

Elektronikk
Argon AS har levert kombinert radar, ekkolodd, GPS, kartplotter av type Simrad CX44E, Simrad AP35 autopilot og Simrad RT64H VHF, magnetisk kompass er fra Carl Faannessen, CD-radio type Sony er fra Bilradiospesialisten og Orbit 3000 undervannskamera er levert av Helland Flextech Ltd. AS.

DEL