M/S «RISVÆR»

Midt-Norsk Havbruk AS overtok kinesiskbygde «RISVÆR» fra Nordic Aqua Boats den 21. juni 2010. Konstruktør er Promarin AS, og typebetegnelsen på båten er NABCAT 14,99.

Nordic Aqua Boats inngår i Orient Gruppen som ble startet i 1999 med fem ansatte i Norge og 23 i Kina. Oppdrettsbåter er bare én sektor som Orient arbeider med. Båtene produseres i Kina og Kroatia.
Nordic Aqua Boats/Promarin har to typer arbeidskatamaraner, den ene er 13,5 meter lang og den andre er 14,99 meter (altså «Risvær» størrelsen). En standard NABCAT 14,99 er bygget i aluminium med nyttelast på ca. 40 tonn. Hastighet i ballast er ca. 15 knop. Båten har rekkverk og skansekledning, og det er montert to pullerter forut og akterut. Det er arrangert med port i rekke, og på dekk er det en 50 tonns kran.
I redningsutstyret inngår 6-manns redningsflåte, livbøye og CO2 og pulver brannslukkingsapparater.
På babord side er det en SP 550 HYD baugpropell og akter en ekstra sidepropell.
Elektronisk utstyr innbefatter Furuno radar og kartplotter, Furuno ekkolodd, Simrad autopilot og Olex skjerm.

M/S «RISVÆR»
Katamaranen har fremdriftsmaskineri som består av to John Deere dieselmotorer som driver 2 x propeller via Twin Disc MGX 5114 reduksjonsgear.
På dekk er montert en Palfinger kran på 50 t/m fra Bergen Hydraulic og capstans hhv. 1 på 8 tonn, 2 på 1 tonn og 1 på 3 tonn fra Lorentzen. Båtleverandøren har avtale med Viknaslipen om utførelse av garantiarbeider.

Båten har følgende hoveddata:
Lengde o.a. 14,98 m
Bredde 8,00 m
Dybde i riss 2,50 m

DEL