M/S «RAV»

Selfa Arctic Trondheim AS overleverte byggenummer 201-2007, M/S «RAV», til Rune Johansen, Lovund 29. mars. Båten er type Selfa Speedsjark 30’ – men er faktisk nærmere 31 fot.

Rederen hadde tidligere en 29 fots fiskebåt. Nybåten skal brukes til fiske med garn og juksa. Båten er bygget etter norske regler for merkeregistrerte fiskefartøy over 6 meter. Krengeprøve og stabilitetsrapport viser god stabilitet for alle typer konvensjonelt kystfiske.
M/S «RAV» har følgende hoveddata:

Lengde o.a. 9,41 m
Bredde 3,42 m
Lasterom 7 m3
Akterdekk 13 m2

Kjenningssignal er LG 2953 og Fiskerinr. N-40-L.

Maskineri
Fremdriften besørges av en Yanmar dieselmotor som utvikler 369 hk v/3300 o/min og som via et Twin Disc MG-5050A gear er koblet til et West Mekan propellanlegg. Fartøyet er utstyrt med en Sleipner sidepropell som styres med trinnløs hastighet fra konsoll på akterdekk. Båtens toppfart er 26 knop og normal marsjfart 20 knop.

Dekk
Dekkslengde på styrbord side er nesten 5 meter, og arealet på akterdekk er 13 m2. En port er montert på styrbord side for enklere adkomst. Lasterommet er på 7 m3, og luken gir mulighet for håndtering av 9 fiske containere. Fiskeutstyret innbefatter 3 stk. BJ-500 juksamaskiner med utliggere.

Innredning
Colt Industrier har levert vinduer, og en 250W lyskaster fra Norselight er montert. Redningsutstyr med flåte er levert av Erling Haug AS.
Innredningen er åpen og trivelig, og det er lagt skipsdørk i lugar og styrehus. Selfa Dørkvarmeanlegg hører med til båtens standard og er montert i styrehus, lugar og toalett. Båten er også utstyrt med en Webasto dieselvarmer.
Ombord er det en dobbeltkøye og to enkeltkøyer. Messe på dekk er arrangert for 4-5 personer, og salongen kan lett gjøres om til køye på 2 meter. Førerposisjonen på styrbord side er moderne med integrerte flatskjermer joystickstyring og god sikt. Det er separate defrosterdyser på frontvinduer, førerplass og i lugar.
Pantry er utstyrt med gassapparat, vask, kjøleskap og god skapplass. På styrbord side i lugaren er toalettrom med dusj. Verftet har montert 24V el-anlegg .

Elektronikk
Det elektroniske utstyret er levert av Simrad Marine og montert av båtbyggeriet. Her er Simrad CX44 radar, Simrad EQ44 ekkolodd, Simrad AP25 autopilot, Olex kartsystem og Simrad VHF.

DEL