M/S «RAMNTIND»

– oppdrettskatamaran fra Promek

Ramntind

Promek AS på Smøla overleverte byggenummer 150, arbeidskatamaranen «RAMNTIND», til Marine Harvest Norway region Nord-Norge i april 2015. Båten er av type ProCat 1508.

Båten er tegnet av Promarin og Promek, og er bygget i sjøvannsbestandig aluminium. Katamaranen stasjoneres på anlegget ved Medfaldskjæret i Alstadhaug.

Styrehuset er montert på gummi for å minske støy. Oppvarming av styrehus er med dørkvarme i overbygget, toalett og motorvarmer i samme system. I styrehus er det pantrybenk og oppvaskkum samt kjøleskap. Bil & Marintrim er leverandør av varmesystem. «RAMNTIND» har følgende

Hoveddata:

Lengde o.a. …………………………………………………………………………………………………………. 14,90 m

Bredde p.sp. ……………………………………………………………………………………………………………………… 8,00 m

Lastekap. ………………………………………………………………………………………………………………….. 15 t

De to dieseltankene har hver kapasitet på 1500 liter, og ferskvannskapasiteten er 200 liter.

Maskineri

Fremdriften besørges av to Nogva Scania dieselmotorer som hver utvikler 370 hk, og som er koblet til to Nogva reduksjonsgear m/PTO på begge for drift av det hydrauliske anlegget og to Nogva vripropeller. Motorene har varmeveksler og tørreksos. Strøm produseres av et marine aggregat på 23,4 kW. Båtens fart er ca. 18 knop.

Fartøyet er utstyrt med to PMH sidepropeller på 50 hk hhv. 20 hk, levert av Nik. Haugrønning, og manøversystem inngår i Nogva leveransene. Kompressor kommer fra Nessco. Albert E. Olsen og Alf Lea & Co Brannvern har begge levert brannslukkingsustyr til fartøyet.

Diverse

Det er montert trapper i skutesiden for lettere adkomst. Fartøyet har en Amco Veba V950 FM stasjonær kran, levert av TruckTek, og to capstans på 3 tonn henholdsvis 7 tonn fra Tenfjord Industrier, samt 10 tonns vinsj. Vinduer kommer fra Göteborgs Vattenskärningsteknik.

Arbeidslys er fra Aage Dall/Exide, og Nor-Sap har levert førerstol. Maritimt Båtutstyr, Solhaug AS, Brødrene Dahl, Hellanor og Leif H. Strøm har alle hatt leveranser til katamaranen.

Redningsutstyret ombord består av Viking produkter som 6-manns redningsflåte, livbøye samt redningsdrakter og -vester.

Sandblost har levert navigasjons-/kommunikasjonsutstyret med Furuno utstyr som autopilot, kompass, multifunksjon kartmaskin, ekkolodd, GPS, radar etc. Det er også arrangert med brann- og vanninntrengingssentral med varsling til mobil.

 

DEL