M/S «PORSA» – M/S «MUNIN»

Bergen Group Risnes AS overleverte byggenumrene 182 – «PORSA» – og 183 – «MUNIN» – til Mainstream Norway AS, Norfold den 15. juni 2011. Det var bare to måneder etter forrige leveranser til rederiet av «Eliassen» og «Kjerringa» (SR nr. 2/2011). Mainstream er forøvrig eiet av Cermaq ASA.

I forbindelse med den nye kontrakten med Hjaltland Seafarms Ltd. i april opplyste verftet at selskapet hadde skrevet kontrakter for ca. 33 millioner kroner siden november i fjor fordelt på syv båter.
«PORSA» og «MUNIN» som er identiske, er av type standard Risnes-båt med asymetrisk skrog bygget i stål med aluminium overbygg. Styrehus med stores/toalett er plassert forut. Fartøyene er bygget som glattdekker og har svinerygg forut og skansekledning rundt dekk.

Katamaranene har følgende hoveddata:
Lengde o.a. 12,45 m
Bredde 6,00 m
Dybde i riss 1,80 m

Maskineri
Fremdriften besørges av to Sabb Iveco dieselmotorer, som hver utvikler 230 hk og er montert en i hvert skrog. Motorene er koblet til to Helseth vri-propellanlegg via to Sabb reduksjonsgear.
Propellene på båten er utenbords beskyttet med kurv og bøyle slik at fartøyet kan operere inntil oppdrettsfortøyningene uten å bli påført skade. Styremaskinen er type Sleipner. Leif H. Strøm har levert pumper.

Dekk
Dekksutstyret omfatter to capstans fra Tennfjord Industrier, 3 tonn og 1 tonns, og en 23-tonns Palfinger kran av type PK 23500(M)A levert av Bergen Hydraulic.
Glass & Byggteknikk AS har levert vinduer, og skipsdører er fra Varde. Husnes Sandblåsing & Maling har utført malerarbeidet.
Elecon AS har levert og montert lyskaster, dekkslys og lanterner. Høytrykksspyler er levert av Akva Group, og Erling Haug har stått for en 4-manns redningsflåte.

Diverse
Trelasten AS har utført innredningsarbeidet, og Pyro har levert P24 ovn. Leif H. Strøm har utført leveransen av varmtvannsbereder og toalett med septiktank.
De elektriske og elektroniske installasjonene er håndtert av Elecon AS som i den forbindelse har levert utstyr som Silva 70 BC magnetisk kompass, Simrad NX45 plotter og Raymarine 218E VHF.

Bergen Group Risnes skal levere Hjaltland Seafarms arbeidskatamaranene i 3. kvartal i år.