M/S «OSPØY»

– arbeidskatamaran fra FMV

Fitjar Mekaniske Verksted overleverte oppdrettskatamaranen «OSPØY» den 26. februar 2015 – faktisk én måned før kontrahert leveringsdato.

Dette er bygg nr. 210 fra verftet, og fartøyet ble overtatt av Lerøy Vest AS. Katamaranens konstruksjon og tegninger er utført av Heimli Design. «OSPØY» har følgende hoveddata:

Lengde o.a. ……………………………………………………………………………………………… 14,95 m

Bredde …………………………………………………………………………………………………….. 8,00 m

Dybde i riss ……………………………………………………………………………………………… 2,55 m

Drivstoffkapasiteten er på 3 m3, og tank for ferskvann rommer 2 m3.

Maskineri

Fremdriften besørges av to stk. Nogva Scania dieselmotorer som hver utvikler 370 hk, og som er koblet til to Nogva HC 168-C reduksjonsgear og to Nogva 1131/65 propeller. Strøm produseres av et Nogva Nanni QLS13T marine aggregat på 11,1 kW og Leroy Somer generator.

Styremaskin er fra Sleipner og ror fra FMV/ NV Services. Videre er fartøyet utstyrt med en PMH sidethruster på 50 hk, levert av Nik. Haugrønning.

Pumpeleveransene kommer fra Vest Jet og Grundfos, og Wema tankmåler er fra Maritim Båtutstyr. Isoleringsarbeidet er utført av Rockwool, og Bunker Oil Bergen har supplert smøreolje. Varmevekslere av type APV Heat Exchanger er fra A/S Norco Oslo. O.S Solhaug har levert AOS alarmsentral.

Dekk/innredning

Bergen Hydraulic har levert en Palfinger PK50002 kran med rekkevidde på 16 meter. En 20 tonns vinsj og to capstans er fra PMH, levert av Nik. Haugrønning. Vinduer er fra Marine Aluminium, og produksjonsdeler kommer fra NV Services. Ståldører er levert av Libra-Plast. Lanterner og lyskastere er O.S. Solhaug leveranser, og innvendig LED belysning kommer fra Hellanor. Båten er oppmalt med malingsprodukter fra Hempel, og redningsutstyret er fra Survitec/Mare Safety.

Innredningsarbeidene er utført av Lido Marine som også har levert innredningspaneler og -dører, samt møbler og bropulter. Toalettsystemet kommer fra Brødrene Dahl. Elektroarbeidene er utført av FMV og Vassnes Power med hovedtavle fra sistnevnte.

Vico har levert elektronisk broutrustning med blant annet Simrad radar, ekkolodd og autopilot, Silva magnetisk kompass og Sailor VHF. Fartøyet er utstyrt med GSM varsling fra Vico av type Mosaic.

Forsikringen er plassert gjennom North Edge.

Fitjar Mekaniske Verksted AS skal levere “Sørfonn” til KB Dykk som bnr. 212 i juni. I august står en servicebåt bestilt av Stava Sjø for tur. Det er videre inngått en kontrakt med Austral Group SAA, Peru om design og bygging av en snurper av typen HFMV PS60 som skal leveres i november. Medio februar i år offentliggjorde verftet også kontrakt på bygging av FMV 217, en 15 x 8 m arbeidskatamaran til Lerøy Vest Sjøtroll.