M/S «NYHAV»

Selfa Arctic Trondheim AS overleverte M/S «NYHAV» til Johnny Johansen, Helligvær 18. september. Dette er en Selfa Speedsjark 30’ med verftets byggenummer 196-3007.

Rederen skal bruke fartøyet til fiske med garn og juksa. Hans gamle sjark er solgt gjennom Selfas “Bytt-til-nytt” ordning. Det opplyses at nybåten allerede har hatt flere sjøvær med gode juksafangster etter sei.
Sjarken er bygget etter norske regler for merkeregistrerte fiskefartøy over 6 meter. Krengeprøve og stabilitetsrapporten viser god stabilitet for alle typer konvensjonelt kystfiske.

M/S «NYHAV» har følgende hoveddata:
Lengde o.a. 9,05 m
Bredde 3,42 m
Lasterom 7 m3
Akterdekk 13 m2
LK-nummer er LG 2416 og fiskerinummer N-101-B.

Maskineri
Fremdriften besørges av en Yanmar 6LYAM-STP dieselmotor som utvikler 340 hk v/3300 o/min og som via et Twin Disc MG-5050A gear er koblet til et West Mekan propellanlegg. Fartøyet er utstyrt med en Sleipner sidepropell som styres fra konsoll oppe under tak på akterdekk. Båtens toppfart er 27 knop og normal marsjfart 20 knop.

Dekk/innredning
Luken til lasterommet er stor nok til at det kan lastes/losses 10 containere til/fra lasterommet som er på 7m3. Lyskaster er fra Norselight på 250W. Colt Industrier har levert vinduer, og redningsflåte er fra RFD.
Fartøyet har åpen og trivelig interiørløsning. Det er lagt skipsdørk i lugar og styrehus, og Selfa Dørkvarmeanlegg gir et helsevennlig, tørt og varmt inneklima. Det er en dobbeltkøye og to enkeltkøyer ombord. Messe på dekk er arrangert for 4-5 personer, og salongen kan lett gjøres om til køye på 2 meter. Det er separate defrosterdyser på frontvinduer, førerplass og i lugar, og båten har Webasto Airtop 500 dieselvarmer.
Pantry er utstyrt med gassapparat, vask og kjøleskap. På styrbord side i lugaren er toalettrom med dusj, badeskap og garderobeskap.
Verftet har montert 24V anlegg som har godkjenningssertifikat fra El-Pro.

Elektronikk
Det elektroniske utstyret er levert av Navico Norge og montert av verftet. Det innbefatter Simrad DQ44 Mk2 ekkolodd, Simrad CS44 radar med plotter, Simrad AP25 autopilot, Simrad RD68H VHF og Nokia 810 mobiltelefon.

Selfa Arctic Trondheim har en stor ordrereserve av fartøyer av type Selfa Speedsjark 30’ og 32’.

DEL