MS «Nygrunn»

Jakobsen Mek. Verksted AS, Sleneset overleverte 25. mars fiskebåten «Nygrunn» til Odd Harry Pedersen, Bø i Vesterålen. Nybygget har verftets byggenummer 32, er 12,2 meter langt og er bygget i aluminium. Båtens konstruksjon er utviklet av verftet.

Hoveddata
Lengde o.a. ...........................12,20 m
Lengde p.p............................11,00 m
Bredde på spant ....................4,50 m
Dybde i riss ............................2,30 m

Båten har brennoljekapasitet på 4.000 liter, ferskvann på 800 liter og er utstyrt for en besetning på tre personer.

Maskineri
Båten er utstyrt med en Cummins type 6CTA 8,3 M1 hovedmotor som er koblet til et Helseth propellanlegg via et Twin Disc type 5091 reduksjonsgear med oversetning 3,82:1.

Styremaskinen er av Ulstein Tenfjord fabrikat med Simrad Robertson rorindikator. Johnson Pump har levert spyle- og lensepumper til fartøyet. Isolasjonen er utført med Glava, og et Inergen brannslukkingsanlegg er installert i maskinrommet. Brannvarslingsanlegget er fra Autronica.

Diverse
Vinduer er fra Marine Aluminium og garnspill og kveiler er levert av Lorentzen, mens Løvold i Bodø har levert anker og kjetting. Lanterner er fra Tranberg og lyskastere fra O S. Solhaug. En brukt Viking 4-manns redningsflåte er stasjonert ombord, og Jotuns malingssystemer er anvendt til oppmalingen av båten.

I innredningen er skottene kledd med Fibo paneler, og i byssen er en Pyro ovn.

ABB Installasjon AS, Mosjøen har vært el. teknisk konsulent samt levert hovedtavle. Hovedtavlen er bygd hos Trones Tavlemontasje.

Blant det elektroniske utstyret finnes en del brukte instrumenter slik som Furuno radar, Skipper ekkolodd, Simrad Robertson AP 45 autopilot og GPS. Det brukte utstyret er flyttet over fra rederens gamle båt. Nytt utstyr er blant annet en Sailor radiostasjon og VHF samt Bergen Nautic kompass.