M/S «NOVA POLAR»

Polarcirkel AS har levert den første av en ny type oppdrettsbåt, «NOVA POLAR», til Nova Sea AS, Lovund. Byggenummer 1 ble overtatt av eieren den 13. mars 2008.

Verftet hører inn under Akva Group, og prototypen Polarcirkel 860 Cabin er utviklet i samarbeid med Nova Sea. Båten er spesielt designet for bruk i tilknytning til sentralfôringsanlegg. Det heter seg at båten møter fiskeoppdretternes behov for å komme seg raskt og sikkert ut til oppdrettsanleggene uansett vær.
«NOVA POLAR» gjør ca. 25 knop og kan i fremtiden leveres med enten hekkaggregat eller vannjet. Båten som her er omtalt, er utstyrt med vannjet. Cabinen er produsert i aluminium av Hemnes Mek. Verksted. Det er sitteplass for fem personer, og det er arrangert med toalettseksjon. En Mikuni dieselvarmer er installert.
Utstyret ombord innbefatter fjernstyrt fôringstablå slik at fôring skjer fra båten, samt avansert data- og videokommunikasjon til/fra merd, fôrflåte eller landbase.
«NOVA POLAR» har følgende hoveddata:
Lengde o.a. 8,60 m
Bredde 3,00 m
Displacement max 5,5 t

Diverse
Fremdriftsmotoren er en Volvo Penta D6/370 5,5 l. dieselmotor som via ZF 220 gear driver et Ultrajet UJ305 vannjetaggregat, levert av Sea-Tek. En baugpropell på 4 hk forbedrer ytterligere manøvreringsevnen. Marsjfart er ca. 25 knop.
Capstan har løftekapasitet på 300 kilo, søkelys er type Seematz 150W og bauglys er av xenon typen. Redningsutstyret innbefatter en Seago Offshore redningsflåte.
Arbeidsbåten er utstyrt med Raymarine E80 kartplotter med radar, GPS og ekkolodd og Ladax landstrøm med lader.

DEL