Satser grønt i MS Multi Green

Fra venstre: Peter Kristjan Vågland fra Vågland Båtbyggeri, Gudmor Turid Lande Solheim fra Marine Harvest og Petter Thoresen fra FSV Group. Foto. Magnus Furset

Frakte- og servicefartøyet «Multi Green» ble lørdag døpt i Molde. Rederen har satset på ny og grønn teknologi om bord.

Fartøyet er et frakte- og servicefartøy for oppdrettsnæringen, og er designet av Solstrand Trading. Det skal inn i tjeneste for Marine Harvest Norway, Region Sør.

Det drivstoffbesparende fremdriftssystemet PhiDrive som INPOWER har levert til FSV Groups nybygg MS ”Multi Green” får gode skussmål både fra rederiet, skipsverftet Vaagland Båtbyggeri og designer Solstrand Trading.

Geir Larsen, Inpower, i maskinrommet
Geir Larsen, Inpower, i maskinrommet

– Dette er fremtiden, sa daglig leder Petter Thoresen i FSV Group ved kontraktsignering i desember 2013. I dag, et knapt år etter, konstaterer han at det er gledelig at et lite og innovativt miljø som INPOWER leverer til forventningene.

– Da vi gikk for løsningen kalkulerte vi inn en risiko ved å gå fra mekanisk fremdriftssystem til et nytt dieselelektrisk konsept. Vi kalkulerte også inn en risiko knyttet til teknologi og gjennomføringsevne, men gevinstene ved besparelser på vedlikehold, utslipp og drivstofforbruk overskygget risikoen. Vår erfaring fra prosjektet er at INPOWER kan skilte med en effektiv miljøteknologi som fungerer, og ikke minst en organisasjon som er i stand til å gjennomføre prosjektet, sier Thoresen.

Mer om denne saken kan du lese i neste utgave av Skipsrevyen som kommer ut i januar.