M/S «MIR»

Skogsøy Båt AS i Mandal overleverte fiskebåten M/S «MIR» på 35 fot som byggenummer 75 til Frode Christiansen, Tjøme 20. september 2007.

Båten er konstruert og tegnet av verftet v/Per Eigebrekk i samarbeid med rederen. Lasterommet på 14 m3 er bygget godt isolert og plastbelagt, inndelt med skott for is og kasser. Det er arrangert med heis fra dekk slik at kasser lett kan bringes ned/opp etter behov. Det er eget kjølerom med aggregat.
M/S «MIR» har følgende hoveddata:

Lengde o.a. 10,64 m
Lengde b.p.p 9,00 m
Største bredde 5,82 m
Bredde p.sp. 5,00 m
Dybde i riss 3,35 m
Dødvekt 32 t
Displacement 42 t
Lastekapasitet 14 m3

Tankkapasitetene er 5,5 m3 brennolje og 2,0 m3 ferskvann.

Maskineri
Fremdriften besørges av en Sabb Iveco dieselmotor som utvikler 350 hk v/1800 o/min. Motoren driver en Helseth 3H120-1300 propell via et Nogva HC258 reduksjonsgear med oversetning 5,11:1 som er utstyrt med 2 PTO for kraftpumper. Farten er ca. 10 knop.
Styremaskinen er en Tenfjord med rattpumpe koblet med hydraulisk pumpe på HVM og Danfoss ventil, som igjen styres av styrestikker via autopilot.
Paul Loland har utført ventilasjon, mantling av eksosanlegget og spesialbeslag.

Dekk/innredning
Skagerak Trål har levert trål og tråldører til båten. Vinsjer og hydraulisk utstyr er fra Rønning Slipp, og Sauer Danfoss har levert pumper og ventiler, mens verftet har stått for montasje og opplegg. Vinduer er fra Colt Industrier, og Faaborg Jernstøperi har levert luke, dørterser og varpeklamper.
Båtens sikkerhetsutstyr er leveranser fra Erling Haug. Fartøyet er oppmalt med produkter fra Star Malingsfabrikk, og arbeidet er utført av Tor Fasseland. O.S. Solhaug har levert lyskaster, og lanterner kommer fra Tranberg.
Pyro har levert bysseovn som gir varmtvann til varmesløyfer i dørk via pumpe og termostater. Et eget varmesystem med defrostere er også montert. Innredningen er produsert av Skogsøy Båt, og Reidar Svendsen har levert puter og madrasser. Styrehusstoler er fra Sørlandets Aluminiumprodukter.
Mias, Hjorteland Rør og verftet har utført arbeidet med sanitæranlegget. En ca. 2.000 liters ferskvannstank er koplet til 24 v trykkvarmepumpe som via rørsystemet leverer vann til dusj, wc, tappekraner i toalettrom, pantry, styrehuset og forut på bakken.
AS Elektrisk Mandal har stått for det elektriske anlegget, elektriske tavler og paneler i samarbeid med O.S. Solhaug.

Elektronikk
De elektroniske instrumentene er levert av AS Elektrisk og består av Furuno FAR-2117 ARPA radar, Skipper ekkolodd, Skipper sonar, Furuno GP-32 GPS, Furuno SC-50 GPS kompass, Simrad AP 50 autopilot, Sailor DSC RT 5022 VHF, Jotron EPIRB, Tron 40S GPS, Tron 45 SX nødpeilesender, Tron SART radar transponder og Sailor RT 20 VHF.

Verftet videre
Skogsøy Båt AS skal levere 2 stk. garn-/linebåter på hhv. 11 og 13 m loa på ettersommeren.

DEL