M/S «MÅSSKE»

Musken Laks AS, Skrova overtok oppdrettskatamaranen «MÅSSKE» den 28. mai 2010 fra Bergen Group Risnes AS, Sagvåg som byggenummer 177. Dette er en standard Risnes-båt med asymetrisk skrog bygget i stål med aluminium overbygg.

«MÅSSKE» er arrangert med styrehuset med stores/toalett plassert helt forut. Fartøyet er bygget som glattdekker og har svinerygg forut og skansekledning rundt dekk. Propellene på båten er utenbords beskyttet med kurv og bøyle slik at fartøyet kan operere inntil oppdrettsfortøyningene uten å bli påført skade. Katamaranen har følgende hoveddata:
Lengde o.a. 12,45 m
Bredde 6,00 m
Dybde i riss 1,80 m

Maskineri
Fremdriften besørges av to Sabb Iveco dieselmotorer, hver på 125 hk montert en i hvert skrog. Motorene er koblet til to Helseth propeller via Sabb reduksjonsgear. Styremaskinen er type Sleipner. Flak AS har levert pumper, og Glava/Rockwool er benyttet som isolasjonsmateriale.

Dekk
Glass & Byggteknikk AS har levert vinduer. Dekksutstyret omfatter to capstans begge type Tennfjord, en på 3 tonn og en på 1 tonn. Palfinger kranen er type PK 23500(M)D levert av Bergen Hydraulic. O.S. Solhaug har levert lanterner og annet dekkslys, mens lyskastere er fra Norselight. Redningsflåten (for fire personer) kommer fra Erling Haug.

Diverse
Fibo paneler er benyttet på innvendige skott, og innredningsarbeidet er utført av Trelasten. Skipsdører er Varde leveranser.
Elecon AS har utført både de elektriske installasjonene ombord. Det elektroniske utstyret innbefatter Simrad NX40 radar/kartplotter/ekkolodd, Silva 70 BC kompass og Simrad RS82 VHF. Pioner radio/CD stereo er levert av Sunnmarine Risnes.

DEL