M/S «MARION»

– arbeidskatamaran fra Ørnli

M/S Marion

Arbeidskatamaranen «MARION» ble overtatt av Masøval Fiskeoppdrett AS, Kverva fra Ørnli Slipp AS, Norddyrøy den 8. mai 2015 som byggenummer 81.

«MARION» er bygget i aluminium som glattdekket katamaran med symmetriske skrog, svakt utfallende baug, tverrhekk og skansekledning rundt hele fartøyet. Båten skal brukes som røkterbåt i oppdrettsnæringen.

Styrehuset er arrangert forut i senter av fartøyet, og utvendig styrekonsoll, samt kranbetjening, er arrangert akter ved kran på styrbord side.

Toalettrom og tørkerom er innredet i tilbygg på babord side av styrehus. Tørkerom blir oppvarmet av overskuddsvarme fra lyddempere. Aktenfor styrehus er det arrangert eget rom for veterinærtjenester.

«MARION»

Hoveddata:

Lengde o.a. …………………………………………………………………………………………………………………….. 13,48 m

Bredde …………………………………………………………………………………………………………………………. 7,61 m

Dybde i riss ………………………………………………………………………………………………………………….. 2,50 m

Dekkslast ……………………………………………………………………………………………………………………. opp til 30 t

Brennoljekapasitet er 2 x 1500 liter, og kapasitet for ferskvann er 800 liter.

Dekk/innredning

Dekket er konstruert for å kunne transportere opp til 30 tonn dekkslast. Det er montert kran på styrbord side akter av type Palfinger PK 32080 MD med 30,5 t/m løftemoment og 14,3 m arm, levert av Bergen Hydraulic. Tenfjord Industrier har levert to capstans med 5 tonn henholdsvis 3 tonn trekkraft. Hydraulikkpumper og ventiler er levert av Danfoss Power Solutions.

Ertec har levert vinduer til katamaranen, og lanterner kommer fra Hella Nor. Lyskaster, type Seematz 500 W, er blant O.S. Solhaug leveransene. Fartøyet er oppmalt med malingsprodukter fra Skipsmaling. Erling Haug er leverandør av redningsutyr som redningsflåte, livbøyer, anker, kjetting og tauverk.

«MARION» er innredet for 3-manns besetning. Innredningspaneler og styrehusinnredning er levert av Steinar Eik Jensen, mens styrestol kommer fra NorSap. Leif H. Strøm har levert pantrypumpe, varmtvannsbereder, defroster, elektrisk pumpetoalett og kjøleskap. Byssovn er fra Ulmatec Pyro.

Elektroteam har utført de elektriske installasjonene og har levert panelovner. Hovedtavle og belysning er utført av O.S. Solhaug. Sønnak har supplert batterier.

Maskineri

Fremdriften besørges av to Nogva 6068 AFM75 dieselmotorer som hver utvikler 265 hk v/2400 o/min. Motorene er via Nogva HC-168 reduksjonsgear koblet til Nogva 4-bladet vripropellanlegg type N.4215. Begge gear er utstyrt med PTO for drift av hydraulikkpumper.

Manøversystem er type Marol, levert av Sea-Tek, og styreanlegg er en Sleipner leveranse. Sleipner har også forestått 2 x baugthrustere med 500 kg skyvekraft.

Spyle- og lensepumper av type Johnson er levert av Leif H. Strøm, og HYCAT høytrykksspyler er levert av byggeverftet. Alf Lea & Co. Brannvern har levert Stat-X brannslukkingssystem i maskinrommet.

Elektronikk

Argon Elektro har levert elektronisk utstyr som Furuno Navnet 3D MFD8 kombinert kartplotter, radar og ekkolodd med Olorin skjermer, Standard Horizon GX2100E VHF, Furuno NAVpilot 711 autopilot og Simrad AIS, samt brann- og vannalarm av type Safetel Airborne.

Verftet videre

Fremover skal Ørnli Slipp levere bnr. 82, en 43 foting, til Frøya Aquaservice og bnr 83, en 50 foting, til Ervik Laks. Levering på disse er ikke opplyst.

DEL