M/S «MÅRØYFJORD II»

Selfa Arctic Trondheim AS overleverte byggenummer 198 til Nordkyn Kraftlag AL, Kjøllefjord 2. oktober. M/S «MÅRØYFJORD II» er en Selfa Speedsjark 30’.

Kraftlaget skal bruke fartøyet til frakt av mannskap og utstyr til kraftstasjonen i Laksefjorden. Det er primært utstyr, samt snøscootere og ATV terrengvogner som skal fraktes i tillegg til persontransport.
Båten er bygget etter norske regler for merkeregistrerte fiskefartøy over 6 meter. Krengeprøve og stabilitetsrapport viser god stabilitet for alle forutsatte betingelser. For å bedre stabiliteten ytterligere er det innlagt 400 kilo ekstra ballast.

M/S «MÅRØYFJORD II» har følgende hoveddata:
Lengde o.a. 9,05 m
Bredde 3,42 m
Lasterom 7 m3
Akterdekk 13 m2

Maskineri
Fremdriften besørges av en Yanmar 6LYAM-STP dieselmotor som utvikler 340 hk v/3300 o/min og som via et Twin Disc MG-5050A gear er koblet til et West Mekan propellanlegg. Fartøyet er utstyrt med en Sleipner sidepropell på 8 hk som styres med trinnløs hastighet fra joy-stick montert i konsoll på akterdekk. Båtens toppfart er 28 knop og normal marsjfart 20 knop.

Dekk/innredning
Dekkslengde på styrbord side er nesten 5 meter, og arealet på akterdekk er 13 m2. Det er montert 6 fester på dekk for surring av utstyr, og en port er montert på styrbord side for lettere adgang til arbeidsdekket. Lasterommet er på 7 m3.
Innredningen er lys, og det er lagt skipsdørk i lugar og styrehus. Selfa Dørkvarmeanlegg hører med til båtens standard. Ombord er det en dobbeltkøye og to enkeltkøyer. Messe på dekk er arrangert for 4-5 personer, og salongen kan lett gjøres om til køye på 2 meter. Det er separate defrosterdyser på frontvinduer, førerplass og i lugar, og båten har Webasto Airtop 500 dieselvarmer.
Colt Industrier har levert vinduer, og mens lyskaster SH200 er fra Norselight. Pantry er utstyrt med gassapparat, vask, kjøleskap og god skapplass. På styrbord side i lugaren er toalettrom med dusj, badeskap og garderobeskap.
Båten har redningsflåte fra RFD, og Erling Haug har levert komplett redningsutstyr inkludert to redningsdrakter.
Verftet har montert 24V anlegg som har godkjenningssertifikat fra El-Pro.

Elektronikk
Det elektroniske utstyret er levert av Navico Norge og montert av verftet. Det innbefatter Simrad CX44 radar med plotter, Simrad EQ44 Mk2 ekkolodd, Simrad AP25 autopilot og Simrad RD68H VHF m/nødbatteri.

Selfa Arctic Trondheim har en stor ordrereserve av fartøyer av type Selfa Speedsjark 30’ og 32’.

DEL