M/S «MÅGÅ»

Selfa Arctic Trondheim leverte M/S «MÅGÅ», en Selfa Speedsjark 32’, til Sigmund Lunde, Mandal den 1. august som byggenummer 217.

Nybåten skal brukes til fiske med juksa og dorg og erstatter rederens 35 fots plastsjark. Etter 14 dagers drift er det allerede fisket 34,5 tonn makrell, og fartsmessig gjør båten 18 knop med 1500 kilo last ombord med 80% motorbelastning.

«MÅGÅ» er bygget etter norske regler for merkeregistrerte fiskefartøy over 6 meter og har følgende hoveddata:
Lengde o.a. 9,99 m
Bredde 3,42 m
Lasterom 7 m3
Akterdekk 15 m2
Fiskerinummer VA-15-M – kjenningssignal LG3330.

Maskineri
Yanmar fremdriftsmotoren utvikler 369 hk v/3300 o/min. og er koblet til West Mekan propellanlegg via Twin Disc MG-5050A gear. En Sleipner sidepropell styres med trinnløs hastighet fra konsoll oppunder tak på akterdekk. Båtens toppfart er 27 knop og normal marsjfart 20 knop.

Dekk
Dekkslengde på styrbord side er på nesten 6 meter, og akterdekket har 15 m2 areal. Det kan lastes/losses 9 plastcontainere gjennom luken til det 7 m3 store lasterommet. Båten har tre juksamaskiner type BJ-5000, og Colt Industrier er som vanlig vindusleverandør. Øvrig rigging av dekk og lasterom for makrellfisket er gjort av rederen selv.

Innredning
Båten er innredet på vanlig vis med Selfa Dørkvarmeanlegg og Webasto dieselvarmer og videre med skipsdørk i lugar og styrehus. Det er en dobbeltkøye og to enkeltkøyer ombord i styrehus og lugar. Fartøyet har messe på dekk for 4-5 personer. Pantry er godt utstyrt med gassapparat, vask, kjøleskap og god skapplass. På styrbord side i lugaren er toalettrom med dusj, badeskap og garderobeskap.

Elektronikk
Det elektroniske utstyret er montert av Selfa Arctic og består av Furuno FCV-120 ekkolodd, Simrad AP-25 autopilot, Olex kartsystem og ProNav VHF.

DEL