M/S «LYNGØY»

Selfa Arctic Trondheim overleverte M/S «LYNGØY», en Selfa Speedsjark 32’, til Ove Johan Olsen, Stamsund 29. april som byggenummer 213 fra båtbyggeriet.

Fartøyet skal brukes til fiske med garn og juksa og erstatter rederens 10,3 meters båt. Nybåten er bygget etter norske regler for merkeregistrerte fiskefartøy over 6 meter. Krengeprøve og stabilitetsrapport viser god stabilitet for alle typer konvensjonelt kystfiske.

M/S «LYNGØY»
Hoveddata:

Lengde o.a. 9,95 m
Bredde 3,42 m
Lasterom 7 m3
Akterdekk 15

Fiskerinummer N-17-VV – kjenningssignal LG3096.

Maskineri
Sjarken har en Yanmar dieselmotor som utvikler 369 hk v/3300 o/min. og som er koblet til et West Mekan propellanlegg via Twin Disc MG-5050A gear. En Sleipner sidepropell forbedrer manøvringen av fartøyet og styres med trinnløs hastighet fra konsoll på akterdekk. Båtens toppfart er 26 knop og normal marsjfart 20 knop.

Dekk
Vinduer er fra Colt Industrier, og lyskaster er type Seematz på 250W. Rederen sørger selv for montering av en Lorentzen garnhaler. Det vanntette lasterommet er på 7m3 og tar 9 Sæplast containere. Akterdekksarealet er 15 m2, og lengden på styrbord side er nesten 6 meter. For lettere adkomst er det montert port i styrbord side. Diverse redningsutstyr og flåte er levert av Erling Haug.

Innredning
Førerposisjon er på styrbord side i styrehus med integrerte flatskjermer, joy-stick styring og god sikt. Det er separate defrosterdyser på frontvinduer, førerplass og i lugar. Fartøyet har messe på dekk for 4-5 personer, og salongen kan enkelt gjøres om til en 2m køye.
Fartøyet har åpen og trivelig interiørløsning, og det er lagt skipsdørk i lugar og styrehus. Selfa Dørkvarmeanlegg gir tørt og varmt inneklima og er montert i styrehus, lugar og toalett. I tillegg varmes innredningen opp med Webasto dieselvarmer. Det er en dobbeltkøye og to enkeltkøyer ombord i styrehus og lugar.
Pantry er utstyrt med gassapparat, vask, kjøleskap og god skapplass. På styrbord side forut i lugaren er det en dobbeltkøye og en 165 cm enkeltkøye. Her er også toalettrom med dusj.

Elektronikk
Det elektroniske utstyret er levert av Simrad Marine og montert av Selfa. Det består av Raymarin E120 radar, Simrad EQ44 ekkolodd, Simrad AP 25 autopilot, Olex kartsystem og Simrad VHF. Et 24V elektrisk anlegg er montert av verftet.

DEL