M/S «Lorents»

Foto: Moen Marin

Moen Marin AS leverte i uke 29, 2016 ettskrogs arbeidsbåten «Lorents» til Salmonor som sitt byggenr. 153.

Salmonor har base i Rørvik og innehar syv matfisktillatelser, en visningstillatelse samt settefiskanlegg på namdalskysten. Nybygget gikk umiddelbart i arbeid som lokalitetsbåt for selskapet.

Med dette fartøyet introduserer verftet på Kolvereid en noe mindre oppdrettsbåt enn de vanligvis leverte båtene i NabCat-serien. Moen Marin sine oppdrettskatamaraner er allerede et velkjent syn langs kysten av Vestlandet, Midt- og Nord-Norge. Det tradisjonsrike verftet har i løpet av få år omstilt seg til å bli en av landets største leverandører av denne båttypen. I fjor lanserte man sin hittil største modell, et ettskrogs servicefartøy med lengde oa 23,98 meter.

Første minstemann

Med «Lorents» introduseres minstemann i Moen Marin sin portefølje av arbeids- og servicebåter til havbruksnæringen. Fartøyet måler 10,65 x 5,00 meter. Under dekk sørger en Nogva/Deere dieselmotor på 265 hk for fremdriften. Gir og vridbart propellanlegg fra Nogva samt sidepropeller fra Sleipner, sikrer krefter og fleksibilitet i røffe farvann. Farten er oppgitt til ca. 10 knop.

– Dette er et nytt konsept for oss, forteller Terje Andreassen, daglig leder ved Moen Marin, og understreker at ettskrogskonstruksjonen sikrer svært gode sjøegenskaper. – Vi har stor tro på konseptet og har ytterligere tre tilsvarende båter under bygging her på Kolvereid.

På dekk er «Lorents» utrustet med en radiostyrt Palfinger-kran med en kapasitet på inntil 7,4 tonnmeter, samt tre- og ett-tonns nokker. Navigasjonspakken er levert fra Furuno og inkluderer radar og kartplotter med integrert GPS, VHF, ekkolodd og autopilot.

I likhet med andre nybygg fra Moen Marin leveres «Lorents» med helisolert maskinrom for bedre arbeidsmiljø, helkledde innvendige rekker for enkelt renhold og desinfisering – og helsveisede spant for optimal styrke og soliditet. Fartøyets spesifikasjoner inkluderer også moderne systemer for deteksjon og alarmering ved brann og vanninntregning, brannslukkingsanlegg i maskinrom, redningsflåte for seks personer, WC og ekstra styreposisjon bar styrhus.

DEL