M/S «LANGØYSUND»

Kjell Magne Gustad, Averøy overtok en Selfa Speedsjark 32’ fra Selfa Arctic Trondheim den 4. juli som byggenummer 218. Båten fikk navnet «LANGØYSUND» og skal brukes til fiske med line og juksa. Nybåten erstatter rederens 41 fot fartøy som er solgt.

Etter to måneders drift er det allerede fisket over 25 tonn på fartøyet. Fartøyet er bygget etter norske regler for merkeregistrerte fiskefartøy over 6 meter.
«LANGØYSUND» har følgende hoveddata:
Lengde o.a. 9,99 m
Bredde 3,42 m
Lasterom 7 m3
Akterdekk 15 m2
Fiskerinummer M-6-AV – kjenningssignal LG3277.

Maskineri
Båten har en Yanmar dieselmotor på 340 hk v/3300 o/min. som driver et West Mekan propellanlegg via Twin Disc MG-5050A gear. En Sleipner sidepropell styres med trinnløs hastighet fra konsoll oppunder tak på akterdekk. Båtens toppfart er 27 knop og normal marsjfart 20 knop.

Dekk
Lorentzen Hydr. & Mek. Verksted har levert linehaleutstyr, kveiler, stampetønne og sjølsetter, tre juksamaskiner og seks Sæplast fiskecontainere. Vinduer kommer fra Colt Industrier, og det er separate defrosterdyser på frontvinduer, førerplass og i lugar. Diverse redningsutstyr med flåte er levert av Erling Haug. Båten har en Seematz 273 lyskaster på 250w fra O.S. Solhaug.
Dekkslengde på styrbord side er på nesten 6 meter, og akterdekket har 15 m2 areal. For lettere adkomst er det montert port i styrbord side. Det kan lastes/losses 9 plastcontainere gjennom luken til det 7 m3 store lasterommet.

Innredning
Det er montert Selfa Dørkvarmeanlegg i styrehus, lugar og toalett, og i tillegg varmes innredningen opp av en Webasto dieselvarmer. Innredningen er lys og har skipsdørk i lugar og styrehus. Fartøyet har messe på dekk for 4-5 personer. Pantry er godt utstyrt med gassapparat, vask, kjøleskap og god skapplass. På styrbord side i lugaren er toalettrom med dusj, badeskap og garderobeskap. Forut i lugaren er det en dobbeltkøye og en 165 cm enkeltkøye. Førerstol er type Recaro Northsea.

Elektronikk
Det elektroniske utstyret er levert av Navico og montert av båtbyggeriet. Det består av Simrad NX-45 radar, Simrad NX-45 ekkolodd, Simrad AP-35 autopilot, Simrad VHF RS82 og Olex kartsystem. Et 24V elektrisk anlegg er også montert av verftet.

DEL