MS «Laila»

Mjosundet Båt og Hydraulikk AS overleverte en arbeidskatamaran til Bremnes Fryseri AS, Øklandsvåg, den 12. juli. Verftet har selv stått for konstruksjonen av båten som har byggenummer 140.

M/S «Laila» er en arbeidskatamaran bygget i aluminium med skrogform som to slanke knekkspantbåter med skarp kiming og V-bunn. Dekkshus er forut med inngang i bakkant til kombinert messe/bysse med oppgang til styrehus og inngang til lugar og WC/bad. Messe/bysse har sitteplass for 4-5 personer, og lugar er innredet for to personer. Styrehus er delvis nedfelt i dekkshus med stort kartbord og 360º sikt. Manøverkontroll er plassert ute ved rekke og inne i styrehus.

Hoveddata:
Lengde o.a..........................14,99 m
Bredde .................................7,00 m
Dybde i riss..........................2,60 m

Kapasitet for brennolje er på 2x2800 liter og for ferskvann 700 liter.

Maskineri
Fremdriftsmaskineriet består av to Nogva/Scania DI12 41M dieselmotorer hver på 360 hk ved 1800 o/min. Hver av motorene er via Nogva reduksjonsgear koblet til et Nogva propellanlegg. Styremaskineriet er av merke Vetus, og båten er utstyrt med en sidepropell på 50 hk i babord skrog forut, produsert og montert ved Mjosundet. Til strømforsyning er installert et 24V aggregat. Johnson Pump og Jabsco har levert pumper og Hov & Livik et CO2 brannslukkingsanlegg.

Diverse
Mjosundet Båt og Hydraulikk har levert ankervinsj og capstan. Katamaranen har også en Palfinger kran. Høytrykk Midt-Norge har levert høytrykksvasker. Redningsflåten er av merke Viking. Vinduer er produsert av Spillum Industrier og roterende vindu er levert av Decca Trading, Bergen. Til oppmaling av katamaranen er anvendt produkter fra Jotun. Innredningsarbeidet er utført av Bygg Compagniet AS med Fibo paneler på skott. Bysseovn er en Dickinson Bristol.

Elmarin AS har utført de elektriske og elektroniske installasjonene. Utstyret omfatter Furuno M-1932 radar, Furuno GP-31 GPS, to stk Simrad Robertson AP 45 autopilot, Furuno FCV-611 ekkolodd, Furuno FM-2520 VHF og Etronic FM/TV antenne. To styrestoler er av type Norsap 800 fra Sørlandets Aluminiumsprodukter.