M/S «KRISTINA»

Selfa Arctic Rødskjær AS, Sandtorg overleverte en Selfa Kystsjark 40’ til Niklas Upper, Lysekil, Sverige 21. november 2007 som byggenummer 191-4006. Fartøyet fikk navnet M/S «KRISTINA».

Rederen skal bruke nybygget til fiske hovedsakelig med teiner etter sjøkreps, samt noe garnfiske etter makrell og hvitfisk. Det er montert en 1200 liters ballasttank forut for å gi fartøyet enda bedre stabilitet og sjøegenskaper ved seilas og under haling.
Overleveringen skjedde for øvrig på en spesiell måte, nemlig per trailer over riksgrensen ved Narvik. Transporten foregikk uten uhell til Lysekil. Selfas agent i Sverige, Nordland Import & Export AB i Ørebro, har bistått ved salg og overlevering av fartøyet.
M/S «KRISTINA» er bygget etter norske regler for merkeregistrerte fiskefartøy 6-15 meter og har følgende hoveddata:

Lengde o.a. 11,97 m
Bredde 3,97 m
Dybde i riss 1,65 m
Lasterom 18 m3
Fiskeri-nr. LL-91
Dieseltankene er på 600 liter x 2, og ferskvannskapasitet er 400 liter.

Maskineri
Fremdriften besørges av en Nogva Scania DS9 dieselmotor som utvikler 250 hk v/2000 o/min, og som driver et Nogva vripropellanlegg med diameter 105 cm via et Nogva HC-168 gear med akselbrems og PTO. Båtens marsjfart er ca. 8,5 knop med et dieselforbruk på 15 liter/time. Max. fart ca. 11 knop.
Sjarken er utstyrt med Sleipner styremaskin og Sleipner sidepropell type SP220. Brannvarslingsanlegget er type Autronica BX07.

Dekk/innredning
Fiskeriutstyret består av Rapp Hydema Syd 500 kilo garnhaler og garngreieapparat, og Lorentzen Hydr. og Mek. Verksted og Sleipner Motor har levert hydraulikkanlegg.
Luken til lasterommet er stor nok til at det kan lastes/losses 18 containere til/fra det 18 m3 store lasterommet. Dekkslengde på styrbord side er 7 meter, og akterdekkarealet er på 26 m2.
Fartøyet er utstyrt med messe på dekk for seks personer, og det er montert Selfa Dørkvarmeanlegg i styrehus, lugar og på toalett. Førerposisjonen på styrbord side er moderne og ergonomisk med integrerte flatskjermer, joystickstyring og god sikt. Førerstolen er en NS1000 Comfort fra Sørlandets Aluminiumprodukter. Det er separate defrosterdyser på frontvinduer, førerplass og i lugar.
Pantry er utstyrt med en Pyro P22 oljeovn, vask, kjøleplass og god skapplass. Forut i lugaren er det to faste køyer, og på styrbord side er toalettrom og dusj. Steinar Eik Jensen AS har laget all innredning i eik.
Redningsutstyret er fra Erling Haug AS, og lyskaster er type Seematz 500W. 24V el-anlegg er montert av verftet.

Elektronikk
Brovaktalarm er fra Matre Instruments. Det elektroniske utstyret er en rederleveranse med blant annet Olex kartsystem/fiskeriplotter med hardhetsindikator tilkoblet fartøyets sonar.

DEL