M/S «KARON»

Risnes Marine Partner, Sagvåg, overleverte byggenummer 6, M/S «Karon», til Lerøy Fossen, Bergen 22. februar 2008.

Det var for to år siden at Lerøy Seafood overtok Fossen for cirka 230 millioner kroner. Fossen var da et helintegrert foretak med hånd om hele verdikjeden fra produksjon av smolt via fiskeoppdrett og videreforedling og med eksport til over 30 land over hele verden.
Designet fra Vik-Sandvik har tatt hensyn til brukervennlighet og enkel operasjon av båten. Skroget gir gode manøvreringsegenskaper. Båten er arrangert med rekke rundt hele fartøyet og fri passasje rundt overbygget. Arbeidsdekk er aktenfor overbygget. Skroget er bygget i stål og overbygget i sjøvannsbestandig aluminium.

M/S «KARON» har følgende hoveddata:
Lengde o.a. 14,95 m
Bredde 8,60 m
Dybde i riss 2,20 m

Diverse
Fremdriften besørges av to Nogva Scania DI 9 dieselmotorer som hver utvikler 352 hk som er koblet til Nogva 1131 3-bladet propeller med diam. 900 mm via Nogva HC-168 gear med reduksjon 3:1. Farten er ca. 12 knop. Aggregat er type Nogva Deere 6068 på 77 kW. Styremaskinen er type Tenfjord, og fartøyet er utrustet med Sleipner SP300 baugpropeller. Allweiler har levert pumper, og brannslukkingsanlegget er type Firepro CO2.
Av dekksutstyr er det en Palfinger PK 48000 MG kran fra Bergen Hydraulic, tre capstans fra Rapp Hydema Syd og varpevinsj fra MB Hydraulikk. Vågland har supplert notvasker. Colt Industrier har levert vinduer, og dører er fra Norpro. Av redningsutstyr ombord er det en Viking 4-manns redningsflåte.
I styrehuset er det romslig sittegruppe, pantry med 220V kokeplate, kjøleskap, oppvaskkum m.m. Vest Elektro har utført elektriske arbeider på båten, og elektronisk utstyr er fra Vico, der man blant annet finner Furuno M-1934C radar, ETR-FN ekkolodd, Furuno SC-50 kartmaskin, Simrad AP 35 autopilot og Olorin monitorer.

DEL