M/S «JENS»

– arbeidskatamaran fra Promek

Arbeidskatamaranen «JENS» ble levert fra Promek AS til Grieg Seafood Finnmark den 12. september 2014 som byggenummer 151. Dette er en standard ProCat 1450 tegnet av Promarin AS og Promek AS og bygget i aluminium.

Styrehuset er montert på gummi for å minske støy, og en trapp i skutesiden gjør adkomsten lettere til og fra båt. Oppvarming av båten er med MPC comfort system med dørkvarme i overbygget og motorvarmer i samme system. I styrehus er det Pyro, pantrybenk og oppvaskkum samt kjøleskap.

«JENS» har følgende hoveddata:

Lengde o.a. ……………………………………………………………………………………………… 14,50 m

Bredde p.sp. …………………………………………………………………………………………….. 7,00 m

Dypågående ……………………………………………………………………………………………… 2,40 m

Lastekap. ……………………………………………………………………………………………………… 10 t

De to dieseltankene har hver kapasitet på 1400 liter, og ferskvannskapasiteten er 200 liter.

Maskineri

Fremdriftsmaskineriet utgjøres av to Nogva Deere dieselmotorer som hver utvikler 325 hk, og som er koblet til to Nogva reduksjonsgear m/PTO på begge for drift av det hydrauliske anlegget og to Nogva 4-bladete vripropeller. Farten er ca. 19 knop.

Strøm produseres av et marine aggregat på 23,4 kW. Fartøyet er utstyrt med en 40 hk sidepropell, levert av Nik. Haugrønning.

Diverse

Av dekksutrustning har fartøyet en Palfinger kran på 30,5 t/m, levert av Bergen Hydraulic og to capstans på 3 tonn henholdsvis 7 tonn fra Tennfjord som også har levert høytrykksspyler.

Sandblost har levert navigasjons-/kommunikasjonsutstyret med Furuno utstyr. Det er arrangert med brann- og vanninntrengingssentral med varsling til mobil.

Redningsutstyret består av Viking produkter som 6-manns redningsflåte, livbøye samt redningsdrakter og -vester.