M/S «HOVDEN»

Lingalaks AS overtok havbrukskatamaran «HOVDEN» som byggenummer 1686 fra Fjellstrand AS, Omastrand den 9. september 2011.

Fartøyet ble bestilt i januar i år samtidig som Fjellstrand også innhentet en ordre for et lignende fartøy fra Bremnes Seashore.
Båten er bygget etter et konsept som gir stor lastekapasitet og dekksområde, samt god stabilitet. Dekkskapasiteten er på 75 tonn, og lastekranen er sertifisert for 48 t/m. Katamaranen er bygget i aluminium i henhold til Sjøfartsdirektoratets regelverk for yrkesbåter under 15 meter.

«HOVDEN»
Hovedddata:
Lengde o.a. 14,99 m
Bredde største 9,00 m
Dybde i riss 3,50 m
Dekkskap. 75 t
Tankkapasitetene er ca. 4.000 liter brennolje og ca. 1500 liter ferskvann.

Maskineri
Fremdriften besørges av to Deutz BF6M 1015MC dieselmotorer som hver har ytelse på 313 kW v/1800 o/min, og som via reduksjonsgear fra Finnøy Gear & Propeller type G23 med oversetning 3,05:1 er koblet til to Helseth propeller type CCP 4H75-900HS.
En Sisu C90 620 motor på 36 kW sørger for strøm ombord. Styremaskinen er fra Sleipner, og båten er utstyrt med en MB Hydraulikk sidethruster på 50 hk.
Pumper er type Jabsco, og brannslukkingsanlegget fra Alf Lea & Co. AS er fast montert i maskinrommet. Maskinrommet videoovervåkes fra broen.

Dekk
I overbygget er det arrangert med oppholdsrom m/kjøkken, kokeplater, mikrobølgeovn, kjøleskap og oppvaskbenk. Det er to hvilerom med køy, dusj/bad og tørkerom. Oppvarming skjer med varme fra hovedmotor, samt el.uttak for vifteovner i alle rom.
Det er arrangert med manøverstasjon ute på dekk. Båten er utrustet med pullerter på hoveddekk og i skansekledning. Vinduer er fra Ertec, Palfinger har levert foldekran på 48 t/m og varpevinsj på 20 tonn og tre nokker er leveranser fra MB Hydraulikk. Utvendige dører er fra Varde, og høytrykksspyler har kapasitet på 38 l/min og er hydraulisk drevet.
De elektriske og elektroniske installasjonsarbeidene er utført av Marin Elektro. Fartøyet er utstyrt med radar, GPS, kartplotter og ekkolodd.

Fjellstrand AS skal levere bnr. 1687, en PSV av VS 485 MK III design, til Norside Supply I AS i desember 2012. Rederiet har opsjon på ytterligere to fartøyer av denne typen.

DEL