MS «Helligværfisk»

Promek Boats AS i Molde overleverte nybygget M/S «Helligværfisk» til Helligværfisk AS, Helligvær ved Bodø den 4. juli som verftets byggenummer 53. Båten er av typen Procat 11 og er bygget i aluminium.

Promek Boats spesialtilpasser båtene til det enkelte oppdrettsanleggs behov. Bruken av aluminium gir stor styrke i hud og konstruksjon. «Helligværfisk» er arrangert med overbygg plassert forut som inneholder oppholds- og spiseplass med plass for fire personer, samt toalett/vaskerom. WC har inngang fra dekk. Båten har både innvendig og utvendig manøverposisjon og er utstyrt for enmanns betjening.

Hoveddata
Lengde o.a..............................11,00 m
Bredde......................................6,00 m
Dybde i riss..............................1,87 m

Tankkapasitet for brennolje er 2.000 liter og for ferskvann 200 liter.

Maskineri
Maskineriet består av to Perkins Sabre M 130C dieselmotorer hver på 127 hk som via Twin Disc 5050 reduksjonsgear med oversetning 2,5:1.er koblet til West Mekan fast justerbare propellanlegg. Fart er oppgitt til ca. 10 knop. Styremaskinen er en Sleipner. En hydraulisk baugthruster på 30 hk fra Petters Marine Hydraulic er montert på babord side forut. Johnson Pump AS har levert lense- og spylepumper.

Diverse
Vinduer kommer fra Glassmester A.’Solbjør, Kristiansund. Kranen ombord er av merke Hiab 145-OS4 på ca. 14,5 t/m. Lyskastere og lanterner er fra Norselight AS, og Hempel Ifa Coatings har levert malingsproduktene. Bysseovn er av merke Reflex 66 MK. Innredningen er i hovedsak utført av verftet selv. Båten har Furuno LS-6000 ekkolodd.