M/S «HAVBLOMST»

Viknaslipen AS, Rørvik overleverte 18. mars M/S «HAVBLOMST» til Odd Kristian Myre, Rørvik som byggenummer 6 fra båtbyggeriet. Marine Consult har kontruert fartøyet, og prisen er rundt seks millioner kroner.

M/S «HAVBLOMST» har følgende hovedddata:
Lengde o.a. 12,98 m
Bredde på spant 5,0 m
Dybde i riss til h.dk. 2,55 m
Lasteromskap. ca. 30 m3
Tankkapasitetene er ca. 5 m3 brennolje og ca. 2 m3 ferskvann.

Maskineri
Fremdriften besørges av en Deutz BF6M 1015M dieselmotor som utvikler 291 hk og er koblet til et Finnøy propellanlegg via et Finnøy reduksjonsgear.
Styremaskinen er en Tenfjord, og båten er utstyrt med to Sleipner sidepropeller, 50 hk akter og 30 hk forut. Strømforsyningen besørges av en Perkins motor med Stamford generator på 20 kVA. Rørvik Marina har levert inergen brannslukkingsanlegg for maskinrommet.

Dekk
Verftet har selv utført isoleringsarbeidet av lasterommet. Lorentzen Hydr. og Mek. Verksted har levert ankervinsj og garndrager, og Palfinger kranen er fra Bergen Hydraulic. Colt Industrier er leverandør av vinduer, båten er oppmalt med Jotun malingsprodukter og Erling Haug har levert redningsflåte og løst brannutstyr.
Fibo innredningspaneler er anvendt i innredningen, og Namdalen Maritime har stått for de elektriske installasjonene ombord. Elektronisk utstyr er levert av Arne Wahl-Olsen.

Viknaslipen AS skal levere bnr. 7 til Stig Myre i oktober og bnr. 8 til Tinka Berg Hansen i januar 2009.

DEL