M/S «Frøylys» og M/S Frøyvask»

"Frøyvask" og "Frøylys".

Ørnli Slipp AS, Norddyrøy leverte byggenr. 84, M/S «Frøylys», og byggenr. 85, M/S «Frøyvask» til Frøy Akvaservice, Sistranda hhv. den 22. april 2016 og 15. juli 2016.

Fartøyene er identiske med unntak av leveringstidspunkt og strømaggregat, og omtales derfor under ett.

Både «Frøylys» og «Frøyvask» er bygget og sertifisert i henhold til nytt
regelverk for mindre lasteskip. Båtene er bygget som glattdekket katamaran med symmetriske skrog, og har svakt utfallende baug, tverrhekk og skansekledning
rundt hele fartøyet. Begge skal hovedsakelig benyttes til spyling av oppdrettsnøter, samt avlusing.

Båtene er beregnet for 3-manns besetning. Overbygning forut er innredet med salong, bysse, 3 stk. enmannslugarer, samt toalett og vaskerom. I akterkant av overbygning på babord side er arrangert verkstedsrom med trapp opp til styrhus som er arrangert med fasiliteter for ROV-operatør.

Motorer, gir og propellanlegg er levert av Nogva Motorfabrikk. For fremdrift er installert 2 stk. Nogva/ Scania dieselmotorer type DI13 73M som hver yter 380 hk v/2100 o/min.

Disse er koblet til Nogva propellanlegg type N415/70-900 HS via Nogva HC 168C reduksjonsgear med utveksling 2,48:1. Begge gir er utstyrt med PTO for drift av hydraulikkpumper.

Caption 2

Styreanlegget er levert av Sleipner Motor. Manøversystem er av type Marol, hydraulisk fjernstyring levert av Sea-Tek. Baugtruster på 50 hk er fra PMH. Et inergen brannslokkingssystem i maskinrom er levert av Norsk Brannsikring.

Dekket er konstruert for å kunne transportere inntil 36 tonn dekkslast. Det er montert 1 stk. 32 t/m kran med 14,3 meter arm på babord side akter, type Palfinger PK 32080 MD levert av Bergen Hydraulic. Tenfjord Industrier har levert 2 stk. capstans med 3 tonns trekkraft, type N300-3000 montert på babord side; 1 stk. rett aktenfor styrhus og 1 stk. akter. Lense og spylepumper er av type Johnson levert av Leif H. Strøm. Brannpumpe
er fra Mapex, mens Danfoss Power Solutions har forestått leveransen av hydraulikkpumper og ventiler. Redningsflåte, livbøyer, anker, kjetting og tauverk er fra Erling Haug. Malingsprodukter er levert fra Skipsmaling.

Innredningspaneler og styrehusinnredning er levert av Steinar Eik Jensen. Styrehusstoler er fra NorSap. Hvitevarer bestående av keramisk koketopp, kombiovn, vaskemaskin/tørketrommel, kjøe- og fryseskap er levert av Lefdal Elektromarked. Pentrypumpe, varmtvannsbereder, defroster og elektrisk pumpetoalett er fra Leif H. Strøm. Vinduer er levert av Ertec.

Caption 3

Elektronikk

Argon Elektro har forestått levering av elektronisk utstyr som bl.a. omfatter kombinert bredbåndsradar 4G, ekkolodd, GPS, kartplotter av type Simrad. Videre utstyr her omfatter
Olex kartsystem, VHF-telefon type Sailor 6222 DSC med utvendig høyttaler og autopilot type Furuno NAVpilot 711. Argon har også levert brann og vannalarm type Safetel Airborne og brannsentral type Tyco TI204.

De elektriske installasjoner og panelovner er levert av El Konsult. Hovedtavle er fra Retronic. O.S. Solhaug har levert Seematz lyskaster, 500W, samt belysning. Lanternene er
fra Hella Marine og batteriene er fra Sønnak.

Strømaggregatene

M/S «Frøylys» har et strømaggregat type Nogva Deere 4045 som leverer 32 kW, mens tilsvarende i «Frøyvask» er et Nogva Deere 6068 som leverer 84 kW.

Hoveddata
Lengde o.a.………….…… 14,80 m
Bredde……………………… 8,50 m
Dybde i riss ……………….. 2,95 m
Brennoljekapasiteten er på totalt 5300 liter, fordelt på 2 x 2000 liters tanker og 2 x 650 liters tanker. Ferskvannskapasiteten er på 2000 l.

DEL