M/S «FRØYDYKK»

– arbeidsbåt fra Sletta Verft Frøy Akvaservice AS,

Frøydykk

Sistranda overtok arbeidskatamaranen «FRØYDYKK» som byggenummer 146 fra Sletta Verft AS den 24. april 2015.

Dåpen av båten fant sted 25. april på Frøya samtidig med tre andre nybygg innen Frøy-systemet; «Gåsø Viking», «Frøyskarv» (egen omtale i denne utgaven av Skipsrevyen) og «Frøy Server» (omtalt i nr. 6/2014).

«FRØYDYKK» er bygget i aluminium, har kjenningsignal LG8832 og følgende

Hoveddata:

Lengde o.a. ……………………………………………………………………………………………………………………… 14,90 m

Bredde p.sp. ……………………………………………………………………………………………………………………….. 8,00 m

 

Maskineri

Fremdriftsmaskineriet består av to Nogva Scania dieselmotorer som hver utvikler 650 hk, 2 x Nogva HC-258 reduksjonsgear og 2 x Helseth 4H80 propeller. Farten oppgis til 20 knop. Strømforsyningen besørges av et Nogva/Stamford generatorsett. Styremaskin er av Sleipner fabrikat, og fartøyet er utstyrt med en sidepropell levert av Nik. Haugrønning.

Wangsmo har levert ventilasjonsanlegget og vifter, og Bergen Hydraulic har levert diverse filtre. Sleipner har tatt seg av brannslukkingsutstyr for motorrom, mens Erling Haug har besørget diverse annet løst utstyr.

 

Diverse

Bergen Hydraulic har levert en Palfinger PK 50002(M)F kran og hydraulikk. MBH har forestått to capstans og varpvinsj. Blant Erling Haug leveransene er også anker / kjetting og diverse redningsutstyr. Fartøyet er oppmalt av Roja med Intergard malingsprodukter.

Sletta Verft skal blant annet levere et fartøy på 40 meter i slutten av 2015 til Frøy Akvaressurs. Bnr. 149 til Salmar skal leveres i august.

 

DEL