M/S «FRØY VIKING»

Surnadal Sjøservice AS, Sistranda fikk levert arbeidskatamaranen «FRØY VIKING» fra Ørnli AS, Norddyrøy den 13. august 2011 som båtbyggeriets byggenummer 73.

Fartøyet er Ørnlis eget design og bygget som glattdekket katamaran med assymetriske skrog, tverrhekk og skansekledning rundt hele skroget. Styrehuset som er arrangert forut, er innredet for to manns besetning. Det er arrangert med kranbetjening på styrbord side akter. Dekket har kapasitet for 20 tonn med last.
M/S «FRØY VIKING» skal operere i Midt-Norge og drive med serviceoppdrag for oppdrettsnæringen, er bygget i aluminium og har følgende hoveddata:
Lengde o.a. 13,50 m
Bredde 6,00 m
Dybde i riss 1,70 m
Dekkslast 20 t
Kallesignal LG6332
Brennoljekapasitet er 2 x 1400 liter, og kapasitet for ferskvann er 800 liter.

Maskineri
Fremdriften besørges av to Sabb Iveco N60ENTM37 M28 dieselmotorer som hver utvikler 330 hk v/2800 o/min, levert av Frydenbø Sabb Motor AS, Bergen. Motorene er koblet til to Helseth propellanlegg med diam. 950 mm via to Sabb HVP83E reduksjonsgear. Det ene gearet er utstyrt med PTO for drift av hydraulikkpumpe. Manøversystem type Unikas er levert av Sea-Tek, og styreanlegg er fra Sleipner Motor.
Fartøyet er utstyrt med en Petter baugthruster på 30 hk montert i babord skrog. Ombord er det både spyle- og lensepumpe. Videre har båten en Gasco transferpumpe med kapasitet på 60 l/m for fylling av strøm- og spyleaggregat fra fartøyets dieseltanker. Det er montert HPS spyleaggregat fra MPI. Strømaggregatet er type Nogva Broadcrown på 40 kVA.

Dekk/innredning
Katamaranen er utrustet med en Palfinger PK 23500D kran med 23 t/m løftemoment, levert av Bergen Hydraulic. Tennfjord Industrier har forestått capstans, 3 tonns og 1,5 tonns, og kraftblokk er type Lorentzen. Hycat høytrykkspyler er levert av verftet. Dekksbelysningen består av Seematz 500 W lyskaster og fire dekkslys på 500 W. Båten er oppmalt med Hempel malingsprodukter.
Innredningen består av styrehus med sittegruppe samt pantry, og i styrehusets tilbygg er det 2-mannslugar, toalettrom og dusjkabinett. I tillegg er det innredet tørkerom.

Elektronikk
Argon, Trondheim har levert elektronisk utstyr som Furuno Navnet 3D MFD8 kombinert radar, plotter og ekkolodd, Olex 3D fullversjon navigasjon og 3D kartlegging, Furuno FAP511 autopilot, AIS og ICE bredbånd.

Verftet videre
Ørnli AS leverer bnr. 74, en oppdrettskatamaran på 14,99 meter, til Skjægardsfisk, Manger i desember 2011.