M/S «FRØY»

Viknaslipen AS, Rørvik overleverte fiskebåten M/S «FRØY» som bedriftens byggenummer 10 til Odd Atle Nordstrand, Batalden den 27. november. Fartøyet er bygget etter design fra Marinconsult.

I SKIPSREVYEN nr. 4/2007 omtalte vi en annen «Frøy». Det var en kystsjark som var bygget ved Båt og Motorservice AS, Rørvik, og reder var også den gangen Odd Atle Nordstrand, Batalden. Det het seg da at det var rederens femte båt med samme navn. Det skulle bety at dagens «FRØY» blir hans sjette i rekken. Dagens båt er over 2 meter lenger og noe bredere med lasterom på ca. 30 m3.

M/S «FRØY» har følgende hovedddata:
Lengde o.a. 12,90 m
Bredde på spant 5,0 m
Dybde i riss til 2,55 m
Lasteromskap. ca. 30 m3
Tankkapasitetene er 5,6 m3 brennolje og ca. 2 m3 ferskvann.

Maskineri
Fremdriften besørges av en Deutz BF 8M 1015 MC dieselmotor med ytelse 291 kW som er koblet til et Helseth propellanlegg via Finnøy reduksjonsgear.
Styremaskinen er type Tenfjord, og båten er utstyrt med en Sleipner sidepropell på 30 hk. Strømforsyningen besørges av en Perkins motor med Stamford generator på 30 kVA. Rørvik Marina har levert Inergen brannslukkingsanlegg for maskinrommet.

Dekk
Lorentzen Hydr. og Mek. Verkssted har levert ankervinsj og garngreier, og kran er av Palfinger fabrikat. Ertec er leverandør av vinduer, og båten er oppmalt med Jotun malingsprodukter. En Viking redningsflåte og løst brannutstyr fra Erling Haug inngår i redningsutstyret ombord.
M/S «FRØY» er innredet for fire personer fordelt på to lugarer. Fibo innredningspaneler er anvendt i innredningen, og Namdalen Maritime har i samarbeid med Elcom stått for de elektriske installasjonene ombord. Elektronisk utstyr er levert av Sigurd Solberg AS.

DEL