MS «Fjordglans»

A/S Norpower Brødr. Malo i Kristiansund overleverte en 30 fots Malo-sjark med byggenummer 1451 til Jarle Lund, Lepsøy i Os kommune den 31. mai.

Sjarken har fått navnet «Fjordglans», har fiskerimerke H-88-O og kjenningsnummer LK-6967. Båten skal primært brukes til garnfiske.

Hoveddata:
Lengde o.a................................9,24 m
Bredde......................................3,22 m

Tankkapasitetene er på 700 liter brennolje og 150 liter ferskvann.

Maskineri
Fremdriften besørges av en Perkins dieselmotor type M130C som yter 127 hk ved 2500 o/min. Motoren er koplet til et Helseth propellanlegg via et Sabb HVP-30 reduksjonsgear. Styremaskinen er en Ulstein Tenfjord. FM spyle- og lensepumper er fra Fredrikstad Motorfabrikk AS. Et CO2 brannslukkingsanlegg er fra Erling Haug AS.

Diverse
Det sikkerhetsmessige er ivaretatt med blant annet rensesjakt for propell, sikkerhetsline mellom mastene («Vorpvik-line»), fast montert redningsleider, brann- og vannivå-varslingsanlegg, sklisikkert belegg på dekk og bakk, i tillegg til at båten er levert med krengeprøve og stabilitetsattest. Lanterner og lyskastere er fra Norselight. Vinduer er levert av Marine Aluminium AS og hydraulisk dekksmaskineri fra Rapp Hydema Syd skal ettermonteres.

Når det gjelder bekvemmelighetene er det gode forhold ombord med blant annet vannklosett, dusj og defrosteranlegg. Lugaren er fullisolert og kondensfri og praktisk innredet med to køyer forut. Bysseovnen er av type Pyro P-15 oljeovn.

Det elektroniske utstyret er levert av Oddstøl Elektronikk AS og består av en Furuno M-1721 Mark II radar, Skipper type ES-1025 fargeekkolodd, Simrad Robertson AP-35 autopilot, Sailor RT-2048 VHF og Furuno GP-31 GPS m/DGPS mottaker type GR-80.