M/S «FISK»

Det har tydeligvis vært travle tider ved båtbyggeriet Selfa Arctic Trondheim som den 7. mai overleverte sitt byggenummer 210 til Vik Fisk v/Sigurd Vik, Fonnes. M/S «FISK» er en Selfa Speedsjark 32’. I denne utgave av SKIPSREVYEN er forøvrig flere av de siste leveringene omtalt.

M/S «FISK» skal brukes til fiske med garn, juksa og dorg. Rederen hadde tidligere en speedsjark på 7,7 meter. Fartøyet er bygget etter norske regler for merkeregistrerte fiskefartøy over 6 meter. Krengeprøve og stabilitetsrapport viser god stabilitet for alle typer konvensjonelt kystfiske.
M/S «FISK» har følgende hoveddata:

Lengde o.a. 9,95 m
Bredde 3,42 m
Lasterom 7 m3
Akterdekk 15 m3

Fiskerinummer H-15-AM – kjenningssignal LG2879.

Maskineri
Fremdriftsmotoren er en Yanmar dieselmotor på 340 hk v/3300 o/min. som driver et West Mekan propellanlegg via Twin Disc MG-5050A gear. En Sleipner sidepropell på 8 hk forbedrer manøvringen av fartøyet og styres med trinnløs hastighet fra konsoll oppunder tak på akterdekk. Båtens toppfart er 26 knop og normal marsjfart 20 knop.

Dekk
Rapp Hydema Syd har levert 300 kg garnhaler og HGA-005 garngreier. Det er arrangert med tre juksakontakter. Lyskaster fra Norselight er på 250W. Vinduer kommer fra Colt Industrier, og det er separate defrosterdyser på frontvinduer, førerplass og i lugar.
Dekkslengde styrbord er på over 5 meter, og akterdekket har 15 m2 areal. Det oppgis at det kan lastes/losses 9 plastcontainere gjennom romluken til det 7 m3 store lasterommet. For lettere adkomst er det montert port i styrbord side. Diverse redningsutstyr og -flåte er levert av Erling Haug.

Innredning
Innredningen er lys, og skipsdørk er montert i lugar og styrehus. Selfa Dørkvarmeanlegg hører med og er montert i styrehus, lugar og toalett. Det er også arrangert med en Webasto dieselvarmer. Fartøyet har messe på dekk for 4-5 personer, og salongen kan enkelt gjøres om til en 2m køye.
Førerposisjon på styrbord side er moderne og ergonomisk med integrerte flatskjermer, joy-stick styring og god sikt.
Pantry er godt utstyrt med gassapparat, vask, kjøleskap og god skapplass. På styrbord side i lugaren er toalettrom med dusj og div. skap.

Elektronikk
Det elektroniske utstyret er levert av Simrad Marine og montert av båtbyggeriet. Det består av Simrad CX-44 radar, Simrad EQ44 ekkolodd, Simrad AP 25 autopilot, Olex kartsystem og Simrad VHF. Et 24V elektrisk anlegg er også montert av verftet.

DEL